ABONE OL

Tıbbi ve Aromatik Ur Teknikeri Mehmet Pıçak, "İklim değişikliğinden kaynaklı dağıtılmış rahatsızlıklarla karşılaşabiliyoruz.

Üst solunum yolu rahatsızlıkları, kulak burun boğaz enfeksiyonları gibi rahatsızlıklarla karşılaştığımızda önleyici olarak kullanabileceğimiz koruyucu hekimlik statüsünde ur var.

Türkiyede çok iyi yetişiyor, etkisi çok büyük

Türkiye'de çok iyi yetişiyor, etkisi koskocoman

Son 50 yılda üstüne yazılan 350'ye yakın makale bulunan ekinezya bitkisi de bunlardan biri.

Türkiye'de mükemmel yetişiyor. Üst solunum yolu enfeksiyonlarında hem antienflamatuar (cerahat karşıtı) olarak ayrıca antienfeksiyöz (enfeksiyon karşıtı) olarak ayrıca de mikrop kırıcı olarak kullanılabiliyor.

Ekinezyanın biz dere formatını nasihat ediyoruz, C vitamini takviyeleriyle birlikte kullanılması gerekiyor.

Bulunduğumuz süreçte ayrıca salgın hem de gribal enfeksiyonlardan korunmak için kullanabileceğimiz en iyi ürünlerden bir adam başına ekinezya" dedi.

Yaraların kapanmasını sağlıyor

Yaraların kapanmasını sağlıyor

Ekinezyanın takriben 50 santimetre dek büyüyebilen bir bitki olduğunu anlatan Pıçak, "Yara kapatıcı özelliği olmakla beraber ağız içerisinde bulunan enfeksiyonların giderilmesinde çay olarak kullanılıyor.

Ekinezya çayı nasıl yapılır

Ekinezya çayı nasıl yapılır?

1 su bardağı kaynamış suya bir tutam ekinezya atıyoruz, 10 dakika bekledikten sonradan süzüp limon ve bal ile tatlandırarak içiyoruz.

Ekinezya çayını günde asgari 2 kez 1 çay bardağı tüketelim fakat herhangi bir hastalık bize uğramasın.

Çocuklar da ekinezya çayı içebilir mi

Çocuklar da ekinezya çayı içebilir mi?

Antiviral olarak bu çayı kullanalım. Çocuklar da yarım akarsu bardağı biçiminde kullanabiliriz. Çocuklarda oluşacak gribal enfeksiyonlarda etkili bir bitkidir" diye konuştu.

Kaynak: www.milliyet.com.tr