1. Bir sonraki smoothienizde fasulye kullanın ABONE OL

1. Bir sonraki smoothienizde fasulye kullanın

"Fasulye" ve "smoothie" benzer cümlede nadiren bir araya getirdiğiniz 2 sözcük olsa da bu ikili size paha biçilemez bir akıl ve muhteşem bir tat sunuyor.

Smoothieler kendinizi şımartmak ve aniden ansızın artı beslenme değeri için mükemmel karışımlardır. Çok Büyük bir protein kaynağı olarak tanıdık fasulyeler smoothienizin de besin değerini yükseltecek.

2. Fıstık ezmesini farklı tohumlarla karıştırın

2. Fıstık ezmesini öbür tohumlarla karıştırın

Sizi doyuran ve sağlıklı bir şekilde memnun etme eden bir kahvaltı bulmak şiddet olsa da sabahınızı neşelendirmenin bir yolunu bulduk. Bir sonraki kahvaltıda leziz fıstık ezmesi ve besleyici elementler, vitaminler ve proteinlerle dolu chia tohumları bir arada tüketmeyi deneyin.

3. Bitki çayınızı üzerine bir kapak koyarak demleyin

3. Bitki çayınızı üstüne bir kapak koyarak demleyin

Çayınız demlenirken üstünü bir kapak ile kapatmanız, içerdiği uçucu yağların içeride kalmasını sağlayacağı için fazla önemlidir.

Bardağınızı kapaksız bırakırsanız, uçucu yağlar havada buharlaşır ve dağılır. Bu da bitkilerin birçok yardımcı özelliğini kaybetmesine niçin olur.

4. Havuçları bütün olarak pişirin

4. Havuçları tam olarak pişirin

Havuç beta karoten, lif, K1 vitamini, potasyum ve antioksidanlarla doludur. Gevrek, leziz ve oldukça besleyicidirler.

bütünüyle pişirilen havuç, evvelden doğranmış havuçlara kadar %25 daha pozitif kanserle savaşan bir bileşik olan falcarinol içerir.

5. Tahıllarınızı yeşil çayda pişirin

5. Tahıllarınızı yeşil çayda pişirin

Pirinç ve diğer tahıllara varlıklı bir tat katmanın ve onları daha sağlıklı ışık halkası getirmenin kolay ve reformcu bir yolu var: Yeşil nehir!

Yeşil dere ile yemek pişirmek, tahıllarınızı birçok antioksidanla zenginleştirecek, zihinsel uyanıklığı artıracak, sindirim semptomlarını hafifletecek ve kilo vermeyi özendirme edecektir.

6. Sarımsakları doğrayın ve dinlendirin

6. Sarımsakları doğrayın ve dinlendirin

Sarımsak, her mutfak için vazgeçilmez bir üründür. Yiyeceklere yaşam veren bir lezzet santrali olarak hizmet eder. Sarımsak, bizi dağıtılmış virüslerden ve soğuk algınlığından koruduğu için de harikadır.

Bir dahaki sefere sarımsağı doğradığınızda, 5 dakika dinlendirin. Bu, bitkinin kanserle savaşan bileşikler, antioksidanlar ve C vitamini gibi zinde tıbbi niteliklerini en üstteki düzeye çıkaracaktır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr