Darı keza düdüklüde hem de sıradan tencerede pişirilebilir. Ama vakit konusunda değişkenlik gösterir. Çünkü düdüklü tencere ile beraber alışılagelmiş tencerede özellikleri çeşitlilik yarattığı için, öbür süreler içerisinde pişirme derecesine sahiptir.

 Mısır Düdüklüde Kaç Dakikada Pişer?

 Genelde darı düdüklüde pişirildiği zaman sıradan 25 dakika içerisinde pişmektedir. Tabii bu durum bununla birlikte düdüklü tencerenin özelliklerine ve kademesine emrindeki olarak da çeşitlilik gösterebilir. Çoğunlukla ise 20 dakika ile 30 dakika aralarında haşlandığını anlatmak mümkün. Özellikle günümüzde 2 veya 3 aşamalı klipsli düdüklü tencereler bulunuyor. Bu düdüklü tencerelerde mısır fazla daha basit, nefis ve daha seri bir şekilde pişmektedir. Ama çoğunlukla bu sürelere vefalı kalmak suretiyle süt mısır pişirmek mümkün.

 Mısır Sıradan Tencerede Kaç Saatte Kaynar?

 Günümüzde mısır bundan böyle çoğunlukla düdüklü tencerede pişmektedir. Zira sağladığı özellikler ile beraber azami 30 dakika içerisinde darı haşlanır ve pişer. Ama yine de alışılagelmiş tencere içerisinde pişirmek isteniyorsa o vakit birkaç saati göze edinmek gerekir. Çünkü bir darı olağan bir tencere içerisinde yaklaşık 3 ya da 4 saat içerisinde pişer. Bu durum bununla birlikte mısırın cinsi ve sayısına alt olarak da istikrarsızlık gösterebilir. yine de bayağı tencere içerisinde maksimum 4 saat içerisinde süt mısır haşlanır.

 Süt Darı Nasıl Seçilir?

 Vazgeçilmez lezzetler arasında bulunan süt darı özellikle düdüklü tencerede pişirmek suretiyle harika bir sunum sağlar. Natürel sağlıklı ve lezzetli bir mısır keyfi olabilmek için mutlaka dürüst tercih gerçekleştirmek gerekmektedir.

 Özellikle kapalı darı mutlaka alınmamalıdır. Eğer dış kısmı var ise başlatmak suretiyle içine bakmak gerekir. Taneleri açık sarı ve bununla beraber orta sertlikte olmalıdır. Bu doğrultuda mısırı zorlamak suretiyle yumuşak ve hassas olması içten seçimdir.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr