Nachos, Meksika mutfağından öbür ülke mutfaklarına değin uzanmış olan başlangıç atıştırmalığıdır. Ülkemizde de artan bir şekilde popüler atıştırmalıklar aralarında yer alan nachos, baharatlı mısır cipsleri ile kıyma, peynir, et, tavuk ve Meksika fasulyesinin harç edilerek tüketilen atıştırmalıktır.

Nachos Nedir, Nasıl Yapılır?

Akşam saatlerinde ev veya farklı ortamlarda dizi veya film izleme sırasında nefis atıştırmalık ihtiyacı hisseden kişiler için epeyce ideal olan nachos için nasıl yapılır soruları epeyce önemlidir. Kolay şekilde nachos nasıl yapılır sorundan önce nachos nedir sorusu için baharatlı ve mısırlı cipsler ile farklı gıdaların karıştırılarak tüketilen atıştırmalık yiyecek cevabı verilebilmektedir.

Evde Nachos Tarifi Nasıl Hazırlanır?

Stresli ve yorucu geçen meslek ya da okul sonrası akşam evde film ya da dizi izleyerek stres atmak isteyen kişilere öğüt edilen nachos tarifini düzenlemek için başta kayıtlı malzeme ekipmanlarına ihtiyaç bulunmaktadır. Evde kolay şekilde nachos planlamak için gerekli malzemeler şu şekilde sıralanıyor:

 - 1 Paket baharatlı cips

 - 1 Adet domates

 - 10 Adet çekirdeksiz yeşil zeytin

 - Yarım dere bardağı dilimlenmiş jalapeno turşusu

 - 1 Su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri

 - 2 Yemek Yemek kaşığı süzme yoğurt

 - 2 Yemek Yemek kaşığı guacamole sos

 Hazırlanışı:

 - Domatesin kabuğunu soyun ve domatesi dilimleyin. Çekirdekli kısımları ayırın ve minik parça biçiminde doğrayın.

 - Yeşil zeytinlerinin varsa çekirdeklerini ayırın ve iki parçaya bölün. Jalapeno biber turşusunu dilimleyin.

 - Bir fırın tepsisin içine yağlı kâğıt serin ve baharatlı mısır cipsinizi buraya yerleştirin.

 - Yeşil zeytin, jalapeno turşusu dilimlerini ve domates parçacıklarını cips üstüne yerleştirin. sonra mozzarella peynirli cipslerinizi fırına koyun ve peynir ayrıntılarıyla eriyene dek ısıtın.

 - Son olarak süzme yoğurt ve guacamole sosu cipsin üzerine ekleyin ve servise hazırlanmış hale getirin.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/nachos-nedir-nasil-yapilir-evde-nachos-tarifi-nasil-hazirlanir-6471950