Nar, kaçırmamanız gereken en dinç meyvelerden biridir. Nar lif, potasyum, C vitamini ve fazla daha fazlasıyla yüklüdür. Yalnızca meyve olarak yok, nar suyunun da sıhhat açısından birçok faydası vardır. Paketlenmiş meyve suları genellikle ek şeker, tuz ve koruyucu maddeler içerir. Taze nar suyu, evde kolaylıkla yapılabilir.

İşte nar suyu yudumlamanın bir takım hayret verici sıhhat yararları.

Nar suyunun faydaları

Antioksidan yüklü

Nar suyu, zinde antioksidan özelliklere sahiptir. Araştırmalara kadar nar suyu, yeşil çaydan üç kat daha artı antioksidan içeriyor. Antioksidanlar, hücrelerinizi serbest radikallerden korur ve oksidatif stresi azaltır. Nar suyu içmek yürek sağlığını iyileştirmeye yardımcı olabilir

Zengin C vitamini kaynağı

Nar suyu aynı zamanda vücudunuza çoğu üstünlük sağlayabilen C vitamini ile yüklüdür. C vitamini deri sağlığını güçlendirir, bağışıklık fonksiyonunu destekler, yara iyileşmesine muavin olur ve çok daha fazlasını sağlar.

Kan basıncını düşürür

Yüksek kan basıncı, yürek hastalığı riskini önemli ölçüde artırabilir. Diyet, kan basıncını kontrol etmede kayda değer bir rol oynar. Phytotherapy Research'teki araştırmaya tarafından, iki hafta her tarafında nar suyundan 150 ml içmek kan basıncını kayda değer ölçüde azaltabilir.

Artrite faydalıdır

Artrit ile yaşamak eklemlerde ağrılı iltihaplanma demektir. Nar suyunun iltihap önleyici özellikleri iltihapla mücadeleye asistan olabilir. Ancak etkiyi detaylandırmak için daha yoğun araştırmalara gereklilik vardır.

Hafızayı geliştirir

Journal Neurobiol'de yapılan bir araştırmaya göre, nar suyu hafızayı güçlendirmeye tezgâhtar olabilir ve keza Alzheimer hastalığına aleyhinde savaşmaya asistan olabilir.

Dyt. Serkan Sıtkı Şahin

özel içeriğidir. Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/nar-suyunun-faydalari.html