Ambalajlı yiyecek üretimi yapan işyeri yetkilisi Müge Dursun, "Günümüzde tüketiciler meslek, mektep, seyahat gibi gündelik koşturmacaların arasında kolay ulaşabilecekleri ve seri tüketebilecekleri yiyecek ürünlerini seçim ediyorlar. Pandemi süreciyle beraber basit ulaşabilir olmasının yanı sıra daha fazla dinç hijyenik koşullarda yapılmış ürünler daha yük kazandı. Bilhassa ürünlerin üzerinde son yararlanma tarihlerinin yazması, üreticilerinin belli olması hangi malzemelerin içerisinde kullanıldığının anlaşılması ve uygun koşullarda ambalajlanması derhal fazla talep görüyor. Tüketiciler bu noktalara uyarı ediyorlar" dedi.

Pandemide en çok bu ürünler rağbet görüyor Sağlıklı diye alıyorlar

Gıda Mühendisi Yağmur Kalkan ise "Ülkemizin içinde bulunduğu pandemi dönemi dolayısıyla tüketicilerin üretimimize ve ürünlerimize olan ilgisi arttı. Tüketicinin istediği hijyenik ve kaliteli ortamı sağladığımız için ürünlerimize talebin artması üretimimizi de artırmamıza sebep oldu" dedi.

"Evde yemek yemek yapıp yiyoruz"

Şehirlerarası yolculuğa çıkan vatandaşlardan Aliye Koç (52), Bursa'ya gittiğini belirterek, "Pandemi döneminde evde yemek yapıp yiyoruz. Yolculukta da dışarıdan yemeye çalışıyoruz. Çerezimiz var, meyvemiz var. Gideceğimiz yer Bursa. Bunlarla yöneticilik edeceğiz" diye konuştu.

"Kendim yapmayı seçim ediyorum"

Vatandaşlardan Ayşegül Aydan (37) ise "Konya'dan geliyorum. Bu aralar koronavirüsten dolayı açık havada yemeyi seçim etmiyorum. Kendim yapıyorum. Virüse karşı kendimi daha güvende hissediyorum. Dışarıdan almaktansa kendim yapmayı tercih ediyorum" ifadelerini kullandı.

"Karın doyurucu ve dinç ürünleri tercih ediyoruz"

Yol üzerindeki bir akaryakıt istasyonundan atıştırmalık bölge İsmet Kıyak, "Hoşuma gidiyor. Doyurucu. Bununla Birlikte taze. Onun için bu ürünleri seçim ediyorum" dedi.

Bir öteki vatandaş Ali Yılmaz da "Yolda bisküvi çikolata gibi aperatiflerden sıkıldığımız için karın doyurucu ve dinç ürünleri seçim ediyoruz. Ne yediğimiz muhakkak. Ekmek arası kaşar, marul gibi sandviçleri seçim ediyoruz. Doyurucu olduğu için tercih ediyoruz" diye konuştu.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr