Ereksiyon sırasında penisin sağa sola ya da aşağı yukarı yönleri dışında deformasyona uğramasına penis eğriliği denilmektedir. Cinsel birleşme sırasında penis sertliğinin korunamaması şeklinde de kendisini belli eden penis eğriliği, erkeklerin cinsel hayatını olumsuz bir şekilde etkiler. Kişi, cinsel birleşmede çeşitli zorluklarla baş başa kalır. Bu nedenle fiziksel bir rahatsızlık olmasının yanı sıra ruhsal anlamda da kişiyi olumsuz bir şekilde etkilediğini belirtmek mümkündür. Peki penis eğriliği neden olur, belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?

Penis Eğriliğinin Nedenleri Nelerdir?

Penis eğriliğinin nedenleri değişkenlik gösterebilir. Doğuştan penis eğriliği görülebilmekle birlikte cerrahi işlemler, travmalara bağlı olarak da peniste eğrilik meydana gelebilir. Doğuştan penis eğriliği, çeşitli nedenlerden ortaya çıkabilir. Penisin içerisinde, iki adet süngerimsi doku bulunur. Bunlar içinde kan damarı yer almaktadır. Süngerimsi yapıların bir tanesinde gelişme geriliği olması, doğuştan penis eğriliğinin oluşmasına neden olur.

Sonradan gelişen penis eğriliği ise “peyronie” hastalığı nedeniyle görülmektedir. Kan damarını içeren penis içindeki süngerimsi doku ile dokuyu çevrelemekte olan dış kılıf arasında kireçlenme meydana gelir. Bu ise penis eğriliğine neden olur. Çeşitli cerrahi müdahaleler de penis eğriliğine sebebiyet verebilir.

Penis Eğriliği Belirtileri Nelerdir?

Penis eğriliği, kendini çeşitli semptomlar ile belli eden bir rahatsızlıktır. Bu nedenle penis eğriliği belirtilerinin biliniyor olması oldukça önemlidir. Bu belirtileri genel hatlarıyla aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:

· Penis şeklinde eğrilik meydana gelmesi

· Penis gövdesinde mercimek ya da nohut büyüklüğünde sert dokuların gelişmesi

· Sertleşme sorunlarının oluşması

· Sertleşmenin korunmasında yaşanan sorunlar

· Ağrılı ereksiyon görülmesi

· Cinsel ilişkiye girme noktasında çeşitli sorunların meydana gelmesi

Penis Eğriliğinde Tedavi Yöntemleri

Penis sertliğinde tercih edilen tedavi yöntemleri, sertliğin kesin olarak tedavi edilmesini mümkün kılmaz. Bunun yanı sıra hastanın hayat kalitesini yükseltebilmektedir. Penis eğriliğinde akut dönem ve kronik dönem penis eğriliği tedavisi ayrı olarak uygulanmaktadır. Kronik dönem penis eğriliğinde çoğunlukla cerrahi müdahaleye başvurulduğunu belirtmek mümkündür.

Mutluluk çubuğu, penis protezi gibi sağlık işlemlerinin tedavisi gerçekleştiren Prof. Dr. Ateş Kadıoğlu; aynı zamanda penis eğriliğinin tedavisini de gerçekleştirmektedir.