Prostat, iki mekanizma arasındaki dengesizliğin etkisi aşağıda büyür. Biri prostat hücrelerini çoğalmaya iter, diğeri gözenekli olan ölümüne (apoptoz) yol açar. 

 Prostat Büyümesi Nedir?

 İyi huyku prostat büyümesi prostatın boyutunda bir çoğalma ile karakterizedir. Büyük bir prostat mesaneye baskı uygularken üretrayı sıkıştırarak sık idrara çıkma dürtüsüne ve duruma kadar çeşitli idrara çıkma sorunlarına neden olur. yaklaşık olarak tüm erkekler yaşlandıkça sevecen prostat hiperplazisine yatkındır. Gerçekten, 60 yaşındaki erkeklerin% 50'sinden fazlasında ve 80 yaşın üzerindekilerin % 90'ında var.

 Prostat, mesanenin aşağıda bulunan ufak, ceviz büyüklüğünde bir bezdir. Meninin bileşiminin bir parçası olan sıvıları salgılar. Üretranın üstteki kısmını, yani idrar borusunu, mesane ile birleştiği yerde çevreler. Bu bez, siz 40'a yaklaştıkça boyut olarak çoğalma eğilimindedir ve yaşla birlikte büyümeye devam eder.

 Prostat Büyümesinin Belirtileri Nelerdir?

 Bir Takım erkeklerde yaşla birlikte prostat çok büyür ve idrar çıkışına müdahale eder. Bu fazla büyümeye sevecen prostat hiperplazisi ya da prostat adenomu denir. Bu hastalıktan felakete uğramış olma riski yaşla birlikte artar.

 İyi huylu prostat hiperplazisinde idrar yapma zorlaşır. İdrar çıkışı yavaş başlar, sızıntı güçsüz ve sarsıntılıdır ve idrar damlaları bir ya da iki dakika akmaya devam eder. İdrar yaptıktan sonradan mesanenin sahiden anlamsız olmadığı şehvetli devam eder. İdrar yapma arzusu daha sıktır ve geceleri can sıkıcıdır. İyi huylu prostat hiperplazisi olan erkekler, mesanedeki idrar taşlarına veya tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonlarına daha yatkındır.

 Prostat Büyümesinin Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Hafif hipertrofi için açıklanmış ameliyat prostatın boyutunu küçültmek yerine mesane boynunda minik kesiler yaparak üretrayı genişletmektir. Bu operasyon idrara çıkmayı iyileştirir. Çok eksik komplikasyon riski taşır. Uzun vadeli etkinliği kanıtlanmayı beklemektedir. Bu yaygın cerrahi operasyon duyu yitimi altında yapılır ve prostat bezinin bir kısmını dahil etmemek için karnın daha alçak kısmında bir kesi yapılmasını içerir.

 Çare gerektiğinde, seçim edilen ilaçlar alfa blokerlerdir. Bu ilaçlar mesane, idrar yolu ve prostat kaslarını gevşeterek idrarın geçişini kolaylaştırır. Bu tedavi başarısız olursa, doktor onu erkek cinsiyet hormonu olan testosteronun etkisini engelleyen ilaçlarla birleştirebilir. İlaç kesilmesi ve önemli rahatsızlık durumunda prostatın bir kısmının alınması için cerrahi çare uygulanır. 2 alıcı ilacın kombinasyonu, hastalığın ilerlemesini yavaşlatmada ve semptomlarını iyileştirmede bunlardan birinden daha etkin olacaktır.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/prostat-buyumesi-nedir-belirtileri-nelerdir-prostat-buyumesi-tedavisi-nasil-yapilir-6471301