Hamilelik dönemi, kadınların hayatı boyunca yaşayabileceği en özel dönemlerden biridir kuşkusuz. Bebek ile ilk temas, birlikte süren 9 aylık süreç, ilk hareketler ve hamileliğin getirmiş olduğu fiziksel ve manevi değişiklikler hepsi çok özel duygular…

Tüm bu duyguları bebek dünyaya gelmeden önce hanımefendiler yaşamaktadır. Baba adayları bebekleri ile olan temasları ise dünyaya gözlerini açtıktan sonra olmaktadır.

Hamilelik dönemi her kadında farklılık göstermektedir. Bünyeden bünyeye farklılık gösteren bir durum olmaktadır. Bazı kadınlar çok sorunsuz ve rahat bir hamilelik dönemi geçirirken bazı kadınlarda ise durum aynı olmamaktadır. Aksine yatağa bağlı, mide bulantısı ile geçen bir durum olarak akıp gitmektedir.

Peki, Rahat bir hamilelik dönemi geçirmek için neler yapılmalı?

Rahat bir hamilelik dönemi geçirmek için yapabileceğiniz bir takım şeyler bulunmaktadır. Fakat bu yapılanların ve alınan önlemlerin dışında baş dönmesi ve mide bulantısı gibi hamileliğin en doğal belirtilerinden kurtulmak mümkün olmamaktadır.
  1. Hamilelik döneminde mutlaka genişleyen vücudunuza uygun şekilde beli lastikli, hafif ve bol kıyafetleri tercih edin, dar kıyafetler hareketlerinizi kısıtlarken aynı zamanda yorulmanıza neden olacaktır.
  2. Hamilelik demek 2 canlı olmak demektir. Bu nedenle beslenme konusunda bebek gelişimi ve kendi sağlığınız için daha dengeli ve sağlıklı beslenmeniz gerekmektedir.
  3. Sizleri rahatsız edecek, aşırı yağlı besinlerden, alkol ve sigaradan uzak durmanız hem bebek hem de kendi sağlığınız için en doğru hareket olacaktır.
  4. Bol bol su tüketin, sebze, meyve, kuruyemiş, balık ve kırmızı ete ağırlık verin.
  5. Uykunuzu bol bol alın. Hamilelik süreçlerine bağlı olarak karnınız irileştiği için artık eskisi gibi rahat uyuyamayabilirsiniz.  Yatmadan önce uykunuzu getirecek ıhlamur gibi bitki çayları alarak deliksiz bir uyku geçirebilirsiniz.
  6. Mevsimine uygun kıyafetler tercih edin. Hamilelikle birlikte ağırlaşan vücudunuz sizlerin kısa sürede yorulmasına neden olacaktır. Bu nedenle olabildiğince pamuklu ve hafif kumaşlardan oluşan kıyafetleri tercih edin.
  7. Özel davetlere katıldığınız anlarda topuklu ayakkabı giymeyi aklınızdan çıkartın. Ağrısız ve rahat bir hamilelik dönemi geçirmek için mutlaka sevdiğiniz renklerden oluşan spor ya da dolgu topuklu ayakkabı modellerini tercih edin.