1. Adaçayı ABONE OL

1. Adaçayı

Adaçayı yağı hem fiziki ayrıca de hissi semptomların tedavisine muavin olur. Adaçayını ruh halinizi yükselmek ve gerginlik seviyenizi azaltmak için kullanırken; adaçayı yağını gevşetici bir yağ olduğu için tercih edebilirsiniz.

Adaçayı yağı kasları gevşetmek ve adet ağrısını rahatlatmak için antispazmodik görevi görür. Yağı karnın daha aşağı kısmına sürün ve 2–5 dakika baştan başa ılık kompres ile kapatın.

Esansiyel yağlarla aromaterapi, adet ağrısını rahatlatmak için yapılan çalışmalarda gösterilmiştir. Ama yağları masajla ya da bölgeye yerleştirilmiş paketler gibi kullanmanın çeşitli yolları vardır. Hamileyseniz bu yağları kullanmadan mutlaka doktorunuza danışmanız gerekmektedir.

2. Lavanta

2. Lavanta

Lavanta yağı, ruh hali dengeleyici, sancı giderici ve uykunuzu getiren harika bir bileşendir. Solunduğunda adet kramplarını güvenli bir şekilde ve yan etkiler olmadan hafiflettiği gösterilmiştir.

Kendinize sıcak bir banyo hazırlayın ve suya bir iki damla lavanta yağı damlatıp, kendinize istirahat etmek için zaman ayırın.

3. Sardunya

3. Sardunya

Ara Sıra "kadın yağı" olarak da anılan sardunya, hormon seviyelerini aranje etmek ve regl semptomlarını hafifletmek için yaygın olarak kullanılan bir yağdır.

Sardunyanın çiçek kokusunu solumak rahatlatıcı ve canlandırıcıdır ve ayrıca hafif depresyon ayrıca de stres üzerinde etkileri vardır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr