Şüphesiz internetten yapılan araştırmalar ile beraber beyaz çamaşırlar ve renkli çamaşırların ayrı şekilde yıkanması tavsiye edilir. Hatta bu konuda birçok öbür marka bünyesinde özel deterjanlar bulunur. Ancak nedir renkliler için bölünmüş bir deterjanı beyaz çamaşır için uygulamak muhtemel mü merak ediliyor.

Renkliler İçin Olan Temizlik Maddesi ile Beyaz Çamaşırlar Yıkanır mı?

Ilk Kez çamaşır çamaşırdır biçiminde tanımlamak gerekir. Yani şüphesiz renkliler için özel olarak kullanılan bir deterjanı beyazlar için de kullanmak mümkün. Ama burada uyarı edilmesi gereken başlıca bir takım hususlar mevcuttur. Çünkü renkler için hazır olan deterjan çeşitleri, giysilerin rengini gözetmek amaçlı hazırlanır. O yüzden beyazlarda bu deterjanı uygulamak beyazın solması veya gri ayla gelmesi gibi koşul meydana getirebilir. Özellikle renkli giysiler ile beyaz giysileri bir araya getirmek suretiyle yıkayıp temizlemek, beyazların gri bir tona dönüşmesine sebep olabilir. Bu sebepten nedeniyle beyaz çamaşırlar için özel hazırlanmış deterjanları kullanmak daha doğrudur.

Renkli Çamaşırları Yıkayıp Temizlemek İçin Temizlik Maddesi

Renkli çamaşırlar yanlış deterjan kullanıldığı süre genelde solma yaratır. Bunun olmaması için en dürüst ürünü tercih etmek gerekir. O yüzden mutlaka özelliklerine alt olarak nitelikli markalar bünyesinde seçim en kayda değer husustur. Bilhassa renkliler için günümüzde sıvı deterjanlar daha ön plana çıkıyor. Çünkü içerdiği özellikler ve nicelikler doğruca çamaşırları renklerini etkin bir şekilde korumaktadır.

Beyaz Çamaşırları Yıkayıp Temizlemek İçin Temizlik Maddesi

Beyaz çamaşırları yıkamak için mutlaka beyazları uygun bir şekilde hazır ürünler kullanılmalıdır. Özellikle her ne değin beyaz bu konuda bir renk olarak görülmese bile, hatalı uygulama beyaz renginden gri rengi dönüşüme sebep verebilir. Bu sebepten dolayı renkli çamaşırları karıştırmadan 60 derecede beyaz çamaşırların yine beyaz çamaşırları özel temizlik maddesi ile yıkanması büyük bir öneme sahiptir. Bu Nedenle ayrıca renkli hem de beyaz çamaşırlar uzun bir zaman birincil alındığı gün gibi kullanılabilir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr