Rezene, bilhassa Akdeniz bölgesinde oldukça fazlaca yetiştirilen bir bitki türüdür. Rezenenin çayı kurutulması ile ilde edilir. Rezene kurutulduktan daha sonra doğal bir şekilde işlem görülmesine gerek kalmadan demlenerek tüketilebilir. Rezene çayının yetişkinler kadar bebeklere de büyük faydaları bulunmaktadır.

Rezene Çayının Bebeklere Faydaları Nelerdir?

Rezene çayının bebeklerin çoğu kronik sorununu çözdüğü bilimsel ve geleneksel olarak ortaya konulmuştur. böylece de bebeklik döneminde uzmanlar rezene çayını nasihat edilmektedir. Rezene çayının bebeklere etkisi şunlardır;
- Rezene çayı bebeklerde sindirim problemlerini ortadan kaldırır. Bebeklerin mide olarak rahatlamasına muavin olur.
- Bebeklerin bu dönemde en büyük sorunu gaz ve şişkinlik sorunudur. Rezene çayı bu dönemdeki gaz ve şişkinlik sorunlarına iyi gelmektedir.
- Bebeklerin bu dönemdeki bünyesel hassaslıklarının olduğu bilinmektedir. Rezene çayı bebeklerin bünyelerini güçlendirerek soğuk algınlığı gibi dıştan gelebilecek hastalıklara karşı koruyucu bir etkisi bulunmaktadır.
- Bebeklerde gaz sebebiyle olan şişkinliği giderdiği için matem krizlerine de kayda değer ölçüde olumlu bir şekilde etkisi vardır.

Bebekler İçin Rezene Çayı Nasıl Hazırlanmalıdır?

Bebekler için rezene çayı erişkin mantığı ile asla hazırlanmamalıdır. Başta bebekler için hazırlanacak olan rezene çayı sallama yok, doğal kurutma yöntemi ile yapılmalıdır. Doğal kurutma ile demlenecek olan rezene çayı daha sağlıklıdır. Normal demlendiğinde kaynar su kapatıldıktan daha sonra 10 dakika demlenmeye bırakılmalıdır. Bu sürenin arkasında oda sıcaklığında bir zaman daha bekletilen rezene çayı biberon yardımı ile bebeğe verilmelidir. Burada kayda değer olan çayın ölçüsünün kaçırılmamasıdır. Bebekler için nasihat edilen miktar 1,5 akarsu bardağı olarak verilmesidir. Bu miktarın aşımı bebekler için bilhassa ishal gibi bazı mide hastalıkların ortaya çıkmasına sebep olmaktadır.

Rezene Çayı Bebeklere Nasıl Verilmelidir?

Bebeklerin ağız ve diş sağlığının bu dönemdeki hassasiyeti göz önünde bulundurularak hazırlanan rezene çayı ılık bir şekilde verilmelidir. Fazla sıcak olan rezene çayı bebeğin ağzında yanmalara ve dişlerinde rahatsızlığa sebep olabilir. Bunların yanı sıra soğuk olarak verilecek olan rezene çayının da etkisi kaybolmaktadır. Bunların yanı sıra bebeklere verilecek olan rezene çayının da ölçüsüne uyarı edilmelidir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr