Makas şeklinin kahve falındaki anlamları fal sahibi kişiye tarafından olumlu veya olumsuz olarak değişiklik gösterebilir. Makasın açık veya kapalı, sağlam veya kırık gibi öbür şekillerde görülmesi yorumlanmasında yol göstericidir.

Falda Makas Görmek

Kişinin kahve falında makas sembolü olması fal sahibinin borçlarından kurtulacağı anlamına gelir. Makas mal, mülk ve geliri sembolize etmektedir. Ayrıca falında makas meydana çıkan kişinin evlat sahibi olacağı ve ailesinin genişleyeceği biçiminde de yorumlanmaktadır.

Kahve Falında Ağzı Açık Makas Görmek

Faldaki makasın ağız kısmı açık ise bu şart beklenmedik olumsuzluklara işarettir. Kişiye bir kötüleme atılabilir ya da güvendiği kişiler göre yalan söylenebilir. Ağzı açık makasın çocuk sahibi olmak gibi olumlu anlamları da bulunmaktadır.

Kahve Falında Büyük Makas Görmek

Falda çıkan makas sembolü büyük ise bu kişinin haksızlığa uğrayacağı manasına gelmektedir. Kişi hileli yere üzülebilir ya da ağır laflar duyabilir. Sıkıntılı durumları simgelemektedir.

Kahve Falında Kırık Makas Görmek

Kahve falında bir makasın kırık olması kişinin yakın çevresinden beklediği moral ve desteği bulamayacağı manasına gelmektedir. Eğer makasın ucu kırıksa kişinin yeni bir işe adım atacağı ve sevinçli haberler alacağı manasını taşımaktadır.

Kahve Falında Evin İçinde Makas Görmek

Hane içinde görülen makas sembolü evde bolluk ve bereketin azalmayacağı manasına gelmektedir. Evde yaşamış kişilerin mücadeleci ve sabırlı olduğunu simgeler. Gerçekleştirilmesi istenilen olayların önündeki engellerin kalkacağı anlamını da taşımaktadır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/kahve-fali/falda-makas-gormek-ne-demek-kahve-falinda-makas-sekli-cikmasi-ne-anlama-gelir-6313423