Günümüzde popüler olan Rooibos çayı zayıflama konusunda yarar sağlaması sebebiyle çok konuşulmaya başlamıştır. Yıllardır kullanılan bir bitki olan Rooibos çayı ülkemizde yeni yeni duyulmaya başlanmıştır.

Rooibos Çayının Faydaları Nelerdir?

Rooibos çayı ülkemizde yetişmemektedir. Anavatanı Güney Afrika'nın Batı Cape'in minik bir dağlık bölgesidir. Rooibos çayına kızıl akarsu veya kırmızı dere da denilmektedir. Böylece fazla yönden faydası olan Rooibos çayının faydaları ise şunlardır:

- Rooibos çayının en büyük yararı kilo vermeye muavin olmasıdır. Kalorisi fazla düşük bir bitki olan Rooibos çayı içerisinde 0 ile 2 kalori arasında kalori bulunmaktadır.
- Diyet yapan kişilerin tatlı istemeleri durumunda Rooibos çayını tüketebilirler.
- Rooibos çayı içildiğinde antioksidanlardan aspalathin ve nothofagin küskün olunur. DNA'ya hasar veren ve olağan hücre fonksiyonlarını engelleyen zararlı oksijen radikalinin temizlenmesine asistan olmaktadır.
- Rooibos çayı oksidatif stres düzeylerini düşürmeye yardımcı olmaktadır. Bu sayede de kilo vermeye destek eder.
- Kan şekerini düşürmeye muavin olmaktadır.

Rooibos Çayı Zayıflatır mı?

Rooibos çayı zayıflama çayları arasında yer alan en popüler çaylardan birisidir. Kilo verme konusunda etkili olduğu kadar birtakım rahatsızlıklara da iyi geldiği bilinmektedir. Yapılan araştırmalar sonucunda Rooibos çayının bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve bununla birlikte zayıflamaya muavin olduğu belirtilmiştir.

İçerisinde yağ ve karbonhidrat bulunmayan Rooibos çayı vücutta yağ birikimine müsade veren hormonların oluşumunu engellemektedir. Keza bu akarsu için ekstra bir tatlandırıcıya da gereklilik duyulmamaktadır. Stres durumunu düzenlerken kilo vermeye de tezgâhtar olacaktır.

Rooibos Çayı Nasıl Demlenir?

Rooibos çayı düzenlemek için 1 tatlı kaşığı Rooibos çayı ve kaynamış suya ihtiyaç duyulmaktadır. daha sonra Rooibos çayını demlemek için bir fincan kaynamış şu 3 dakika dek beklettikten sonra ılık bir hale gelince 1 tatlı kaşığı Rooibos çayı eklenir. Rooibos çayı b şekilde 5 ya da 56 dakika bekletilerek hazırlanmış ayla gelebilir.

Ayrıca Rooibos çayını zencefilli yerine getirmek da mümkündür. Bunun için 2 dilim zencefil 1 tatlı kaşığı Rooibos hazırlanmış halde olmalıdır. Kaynamış olan suya 2 dilim zencefil konularak kaynatılmalı. sonra ocağın altı kapatılır ve 1 tatlı kaşığı Rooibos eklenmelidir. Bu şekilde 7 dakika demlendikten sonra süzerek ılık veya sıcak tüketilebilir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr