Çikolata, kakao çekirdeklerinin işlenmesi ile elde edilen bir yiyecektir. Ruby çikolatası da tekrar bu kakao çekirdeklerinden üretilmektedir. Ama bu kakao çekirdeğinin rengi oldukça sıra dışıdır. Ruby çikolatasının kakaosu içerisinde bulunan pigmentler sebebiyle pembe renklidir.

 Ruby Çikolatası Nedir, Nasıl Yapılır?

 Ruby çikolatası Brezilya, Ekvator, Fildişi topraklarında yetişen pembe renkli kakao çekirdeklerinin işlenmesi ile elde edilir. Kendinden pembe renkli olan bu çekirdekler özel bir yöntemle işlendikten sonradan daha da pembeleşmektedir. Günümüzde birçok yerde Ruby çikolatasının saf haline varmak mümkündür.

 Ruby çikolatası tatlı ve pastacılık sektörüne yeni bir ivme kazandırmıştır. Bu çikolata ile süslenen yaş pastalar, dondurmalar, tatlılar, kuru pastalar epeyce pozitif talep görmektedir. Çikolata severler Ruby çikolatasını tattığında beyaz çikolatanın ağaççileği ile birleşmiş haline benzetebilmektedir. Bir Takım görüşlere tarafından ise bu çikolatanın sadece pazarlama stratejisi olduğu düşünülmektedir.

 Pembe Çikolata Faydaları Nelerdir?

 Çikolatalar yüksek kalorili olması sebebiyle o kadar yararlı görülmemektedir. Hatta çoğu diyet listesine de alınmayan bir yiyecektir. Düşük kalorisi nedeniyle tüketilen bitter çikolatalar gibi Ruby çikolatası da bundan böyle faydasını bilenler tarafından tüketilmektedir. Faydaları ise şunlardır;

 Diğer çikolatalarda bulunduğu gibi Ruby çikolatasında da bulunan theobromine maddesinin öksürüğe iyi geldiği söylenmektedir.

 Ruby kakao çekirdeğinin içinde yer alan antioksidanlar sevinç hormonunu arttırmakta ve kalp damar yollarının rahatlamasını sağlamaktadır.

 İçerisinde bulunan özel bir madde sayesinde Hipertansiyonu düşürmekte ve beyin kanaması riskini azaltmaktadır.

 Yapılan araştırmalara göre Ruby çikolatası diğer çikolatalarda olduğu gibi anne adaylarının gerginlik seviyesini azalttığı saptanmıştır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/ruby-cikolatasi-nedir-nasil-yapilir-pembe-cikolata-faydalari-nelerdir-6470129