ABONE OL

Saç ürünleri için alışveriş yaparken, paraben, sülfat ve ftalat içerenler ürünlerden kaçınmak en iyisidir. Çünkü bu zararlı kimyasallar saça hasar verebilir veya bazı durumlarda ciddi hastalıkların görünme riskini doğurabilir.

Sodyum lauril sülfat

Sodyum lauril sülfat

Bu bileşik, şampuan ve sözde ürünlerde, şampuandan beklediğimiz o pak duyguyu köpürtmek için kullanılır. bununla birlikte, SLS saç derisini doğal sebumundan sıyırarak kıvırcık, kırılgan ve hasar görmüş saç görüntüsüne neden olur.

Parabenler

Parabenler

Bunu daha önce duymuş olabilirsiniz: Parabenlerden uzakta durun! Parabenler, kozmetik ürünlerinde bakteri üremesini önlemede başarılı olsalar da, meme kanseriyle de bağlantılıdır.

Halihazırda böylece fazla marka paraben içermeyen ürünler sunmaktadır ve bu ileriye doğru atılmış büyük bir adımdır. Ancak etikette aksi belirtilmezse, ürünün paraben içerdiğini varsaymalısınız.

Formaldehit

Formaldehit

Formaldehit, şampuan ve saç jelinden ojeye dek her şeyde kullanılmasına karşın bilinen bir kanserojendir.

FDA, saçlara ısı uygulandığında bu maddeyi açığa çıkaran saç yumuşatma ürünlerine aleyhinde bir dikkat yayınladı ve tüketicilere satın alırken içerik listesinde formaldehit, formalin ve metilen glikole uyarı etmelerini tavsiye etti.

Dimetikon

Dimetikon

Sağlıklı görünen saç vaadi, çoğumuzu silikon bazlı saç ürünlerini kullanmanın tehlikeli yoluna götürdü. Dimetikon, saç jölesi, saç yumuşatıcılar, saç boyası veya saç kreminde yaygın olarak bulunan bir silikondur. Genelde zararsız olarak kabul edilir.

Ancak bu silikon saç üzerinde bir kaplama oluşturarak saçın parlak görünmesini sağlarken nem ve beslenme maddelerinin içeri girmesini etkin bir şekilde engeller. Bu da saçı ağırlaştırır ve cansız bir ışık halkası getirir.

Polietilen glikoller, tehlikesiz oldukları kabul edilmelerine karşın, genelde toksik yan ürünlerle kirlenmiştir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/sac-bakiminda-bu-icerige-dikkat-kansere-yol-aciyor-6381236