Işık kirliliği ilk ampulün icadından itibaren o kadar fazla birey kadar eleştirilmiş ve dikkat edilmesi gerektiği söylenilmektedir. Bu durum bazı şehirlerde ve bir takım toplu ikâmetgâh yerlerinde oldukça artı olmaktadır. Ve bu yine sadece insanların yok birçok canlığının hayatını etkilemektedir.

Işık Kirliliği Nedir, Nedenleri Nelerdir?

Işık kirliliği genellikle epeyce topluluk kent ve oldukça sık seçim edilen tatil mekânlarında görülmektedir. Işık kirliliğinin önüne geçilmesi için birçok afiyet kuruluşu ve çevreciler tarafında araştırmalar başlatılmaktadır. İlk olarak sahillerde ışık kirliliğini en üye indirmek için araştırmalar yapılmaktadır. Işık kirliliğinin temelde nedenleri ufak bir alanı neşelendirmek için zeka çok yüksek enerjilerde farların kullanımasın olmaktadır. Bu koşul böylece çok canlının göz yapısına zarar vermektedir.

Işık Kirliliğinin Olumsuz Etkileri Nelerdir?

Işık kirliliğinin en çok belirtileri konut en çok zararları kaplumbağalar üstünde gözlenmektedir. Bu canlılar epeyce alıngan ve oldukça kırılgan canlılar olmaktadır. Gündüzleri çoğunlukla kumlara yumurtalarını bırakmaktadırlar. Bu yumurtalar vakit için de güneşin de ısıtması ile ortaya çıkmaya başlarlar.

Bu meydana gelen canlılar genellikle doğum anları ay veya yakamoz olarak bilinene deniz tarafında olan aya doğru yürüyüşler şeklinde gerçekleşir. Lakin bazı durumlarda bu canlılar hatalı yere hareket ederek maalesef çoğu araç tarafında çiğnenmektedir. bununla birlikte ışık kirliliği birçok çocuk ve yaşlının göz yapısını da bozmaktadır.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/isik-kirliligi-nedir-nedenleri-nelerdir-isik-kirliliginin-olumsuz-etkileri-nelerdir-6445225