ABONE OL

İnsan hayatı için oksijenden sonraki en kayda değer gereklilik: Su. Organ sistemlerinin ve metabolizmanın akıcı çalışmasını sağlıyor. Ilk Önce böbrekler elde etmek üzere organların sağlığını koruyor. Zararlı artıkların vücuttan uzaklaştırılmasında tayin alıyor.

Gövde ısısının düzenlenmesinde rol oynuyor. Sindirim sisteminin sürükleyici çalışmasını sağlıyor, yetkisiz tüketildiğinde kabızlık problemi gerekli olabiliyor. Düşünce, uyarı gibi beyin fonksiyonları için gereklidir. Eksikliğinde dikkat dağınıklığı, zihinsel ve bedensel dermansızlık, baş ağrısı, hafıza kaybı gibi problem görülebiliyor.

Deri sağlığını korur. Cildin nemini ve parlaklığı artırır, yaşlanmasını geciktirir. Saç sağlığını korur. Kepek, saç dökülmeleri, saç kırıkları gibi problemlerin önüne geçer.

Herkesin su ihtiyacı farklı. ’Jurnal 2-2,5 lt su’’ önerisi epeyce genel bir öneri. Jurnal su ihtiyacınızı kış aylarında 30ml/kg, yaz aylarında ise 35 ml/kg olarak hesaplayabilirsiniz. Yani 70 kg bir kişi için jurnal gereksinim 2,1 lt (70x30=2100 ml) iken 100 kg biri için 3 lt’dir (100x30=3000 ml). Keza bedensel aktiviyete alt olarak terliyor ve su kaybediyorsanız gereklilik artar.

Su tüketme alışkanlığı kazanmak için neler yapabilirsiniz

Su tüketme alışkanlığı için neler yapabilirsiniz?

İlk meslek kendinize hoş bir şişe ve bardak olmak olsun. Suyun tadından hoşlanmıyorsanız tarçın, salatalık, nane, limon vb kullanarak suyunuzu tatlandırabilirsiniz. Suyunuz daima yanınızda bulunsun. Otomobil kullanırken arabanızda, çalışırken masanızda, dinlenirken sehpanızda suyunuz olsun.

Gazlı ve şekerli içecekler, pozitif dere-kahve tüketmek susama hissinizi bastırabilir bu da daha az su tüketmenize niçin olur. Bu içecekleri olası olduğunca sınırlandırın.

Su içmenizi hatırlatacak uygulamaları telefonunuza yüklemeniz de yardımsever olabilir. İçtiğiniz her kadeh suyu not alarak gün içerisinde ne dek su içtiğinizi takip etmek de sizi amaç miktara gelmek konusunda özendirme edebilir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/sac-dokulmelerini-sac-kiriklarini-ve-kepek-problemini-kokunden-cozuyor-6408779