Saç uzmanı Şenol Erdoğan dinç saçlara kavuşmanın hayal olmadığını ancak bizzat mutlaka yapılması gereken kayda değer tavsiyelerde bulundu. Erdoğan “Sağlıklı saçlar parlak ve hacimlidir. Her bir teli kırıksız ve canlı görünür. bundan başka nem tutabilme özelliği vardır, kolay şekil alır. Bu özelliklere sahip olan saçlara sağlıklıdır diyebiliriz. Saç teli sahip olduğu nemin büyük kısmını korteks adı verilen merkezinde tutulur. Öyleyse sağlıklı bir saça sahip olmanın yolu korteksin enerjik olmasından geçiyor diyebiliriz. Lakin sadece korteksin enerjik olması ile yetinemeyen saç telleri, üzerinde bulunan en dış kaplama tabakasının da sağlıklı olmasına gereksinim duyar. Bu tabaka hasarlı olursa saç dış etkenlerden zarar görebiliyor”

Saçlarınızı Her Gün Yok Gün Fazla Yıkayın


Dinç saçlara sahip almak sadece kadınların değil erkeklerin de en çok istediği şeylerden biri. Fakat bu isteğe kavuşmak öyle kolay yok. Bilhassa dış etkenlere fazlasıyla maruz kalan saçların dinç yapısını koruması epeyce güçtür. Lakin gerçi yapılabilecek o kadar şey ve alınabilecek böylece çok önlem var.

Şenol Erdoğan bu önlemleri şöyle sıraladı:

• Saçı her gün yok de gün aşırı yıkayın. Bu sayede saçın dış tabakasını şampuanların kimyasal etkilerine daha az maruz bırakırsınız.

• Saçlarınızı uyumlu aralıklarla en düşük altı haftada bir uçlarından kısalttırın. Bu Nedenle daha sağlıklı ve çabuk uzarlar.

• Saç kurutma makinesi kullanmayın. Fakat kullanmak zorundaysanız da orta ısıda ve en düşük 15 cm uzak kullanın. Kurutma sırasında makineyi sürekli hareket ettirin.

Sağlıklı saçlara sahip olmak çok kolay İşte uzmanından tavsiyeler

• Perma, boya veya açma işlemi uygulanmış saçlarınız varsa çoğunlukla besleyici bakım yapın. Çünkü bu işlemler saçın doğal yapısını bozar ve korteksine hasar verir. Açma işlemi ise saçı matlaştırır çünkü dış tabakayı zedeler.

• Saçlarınız uzunsa arkadan öne dürüst şampuanlayın. Mümkünse duş alarak yıkayın. Mutlaka krem kullanın ve kremi saç diplerinizden uzak tutun. Yahut saç diplerini kaplar ve hava almasını engeller.

• Saçlarınızı güneşten mutlaka koruyun. Saça en büyük zararı veren etkenlerin başında Güneş ışınları gelmektedir.

• Kısa saçın bakımı fazla daha basit olmasına rağmen kimyasal operasyon yapıldıysa onlarda bakıma fazlasıyla gereklilik duyar, unutmayın.

• Havuzdan ve ya denizden çıktığınızda saçınızı kurumadan hemen yıkayıp kremleyin.

• Uzman bir berbere ve ya kuaföre saç bakımınızı ahenkli aralıklarla yaptırın.

Bunlara uyarı edildiğinde saç sağlığınız daha iyi olacağı konusunda garanti veren Erdoğan, eğer bir rahatsızlık ve ya kalıtsal bir şart yoksa bu önerilerle dinç saçlara sahip olmanın hayal olmadığını ifade ediyor. 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/saglikli-saclara-sahip-olmak-cok-kolay-iste-uzmanindan-tavsiyeler-6470155