Bakımlı eller ve sağlıklı tırnaklar iyi bir intiba bırakmanın en kayda değer unsurudur. Yazın sudan kışın soğuktan yıpranan eller için bakım çok önemlidir. Tırnakları ya da tırnak etlerini yeme, temizlikte kullanılan kimyasal ürünlerini eldiven takmadan kullanma ve kalsiyum değerinin düşük olması gibi durumlarda tırnak sağlığını negatif etkileyebilir. Ama ahenkli bir şekilde bakım yaparak ve bazı şeylere dikkat ederek sağlıklı ve zinde tırnaklara sahip olabiliriz.

Tırnaklarınızı pak tutmaya özen gösterin

Dinç ve dar tırnakların en önemli adımı, temiz tutmaktan geçiyor. Tırnaklarınızı düzenli olarak temizleyin ve yıkadıktan sonradan kuruttuğunuzdan belirlenmiş olun. Tırnak fırçaları ile temizlediğinde, ellerinizin daha gizli olduğunu farkedeceksiniz.

Oje bazı kullanın

Tırnakları korur ve tırnakların üzerinde dinç bir tabaka oluşturarak kırılmasını engeller. Gündelik hayatta dış etkenlere karşı tırnakların dayanıklılığını arttırır. Bilhassa besleyici içerikler taşıyan base coat ojeler tırnaklarını güçlendirecek ve kırılmaların önüne geçecektir.

Doğal malzemelerden yararlanın

Evde doğal tırnak bakımı gerçekleştirmek fazla kolay. Manikür suyuna birkaç damla limon damlatarak çivi sararmalarının önüne geçebilirsin. Zeytinyağı, hindistan cevizi yağı ve badem yağı ile tırnaklarına bakım yapabilirsin.

Oje temizliğne dikkat

Tırnaklarına yoğun miktarda aseton uygulamak tırnaklarına hasar verebilir ve ojenizi kazımak, onlara yapabileceğiniz en fena şeydir.Bunun için doğru miktarda asetonu pamuğa dökmelisin. Artı aseton kullanımında tırnakları ve çivi köklerini fazla tez etkiler. Tırnaklar daha kolay kırılabilir, ciltte tahriş oluşturabilir.

Ellerinizi çoğu kez nemlendirin

Ellerinin ve tırnaklarının dar görünmesini istiyorsan, düzenli olarak nemlendirmelisin. Dürüst el kremini seçerek keza dinç tırnaklara ayrıca de dar ellere sahip olabilirsin. Bazı el kremleri bununla birlikte çivi bakım kremi görevi de görüyor.

Tırnaklarınızı doğru törpüleyin

Sert ve hatalı yönde törpülemeniz tırnaklarınızı zayıflatır, erken kırılmalarına ve çivi uçlarını körelmesine niçin olur. bu nedenle ağır ağır, kibarca ve tek yönde törpülemeniz gerekiyor. ATırnaklarınızı aynı yönde törpülemek de pürüzsüz bir sırık elde etmenize muavin olur ve ucu istediğiniz şekilde şekillendirmenizi kolaylaştırır.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/saglikli-tirnaklar-icin-bakim-onerileri.html