ABONE OL

Fazla kilolu elde etmek yalnızca görsel olarak insanları etkilemekten ziyade; omurga, eklem, diz, kalp damarları, pankreas hastalıkları, karaciğer yağlanmaları, uyku bozuklukları, mutsuzluk ve özgüven eksikliği gibi vücutta bütün 236 hastalığın birebir nedeni.

Kişiler, artı kilolu olduğu süre ‘fazla yiyorum, kilo alıyorum, perhiz yapmalıyım, kilolarımdan kurtulmalıyım' diyerek değişik yöntemler uyguluyorlar. Tek yönlü diyetler, obezite ameliyatları, zayıflama hapları ve çayları kullanarak ne yazık ki diyetzede oluyorlar.

Kilo problemi yaşayan şahısların, bir yılda ortalama 16 kere diyet girişiminde bulunduğu ortaya çıkmıştır. Kilo problemi yaşayan bin kişi ile yapılan araştırmada, kişilere 1 sene içerisinde kaç kere perhiz yaptıkları sorulduğunda 16 cevabı dargın. Bir insan 16 defa diyete başlıyor ve bırakıyor.

Çünkü sürdürülebilir gıda şekli olmuyor. Kişiler diyeti bıraktığında tekrar tekrar daha artı kiloyla karşı karşıya kalıyor. Burada kişileri perhiz mantığından kurtarıp, dürüst beslenme alışkanlıkları kazandırarak, kendi kendine kilo kontrolü yapabilmelerini oluşturmak üzere tavır yöntemlerini meydana getirmek gerekiyor.

Bunun için de yaşam tarzı ve besin alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekiyor. Evimize kilo kilo sebze meyve alıp yığmayalım. Pazara gidip her şeyden kilo kilo alıyoruz. Yiyecekleri sayarak eve almalarını öğüt ediliyor.

İnsanlara fazla artı gıda ikram ediyoruz ve yemediklerinde kırılıyoruz. Bu önerilerde bulunalım lakin ısrar da etmeyelim. Yemekleri pişirirken koskocoman miktarda pişiriyoruz peşinde bunun bitmesi için de aralıksız atıştırmaya başlıyoruz. Daha minik tencerelerde, öğünlük yemekler pişirelim.

Eksik az, çoğu kez, sürekli yeme fikrinden kurtulmak gerekiyor. Yemek bir gereklilik; acıkıyorsanız yiyin, acıkmıyorsanız yemeyin. Cümbür Cemaat kendi metabolizmasını dinlesin ve ezberden ziyade, kendimizi çözümleyelim.

Birisi ikramda bulunduğunda 3D ve 2G kuralını uygulayalım. Bu kural, ‘Dur, düşün ve davran’ ardındaki da ‘Aslında Gerekli mi?’ diye soralım. Her gördüğümüzü paldır küldür yersek sağlığımızı kaybederiz.

Her öğünde mutlaka bol yeşillikli salata, yoğurt, haşlanmış ya da közlenmiş bir değişiklik sebze olmalıdır. Turp, havuç gibi kök sebzeleri çiğden dilimleyerek, üstüne limon sıkarak yemekten önce yiyerek daha sağlıklı beslenebiliriz. Böylelikle asıl yemekteki yağlı, kalorili, salçalı yemeklere olan ihtiyacımız azalır. Olmazsa olmaz, bu üçlü olmalıdır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr