1) Fıstık ezmeli sosABONE OL

1) Fıstık ezmeli sos

Acayip bir şey arıyorsanız bu sos tam size göre! 2 yemek yemek kaşığı fıstık ezmesini eritin. Bunun içerisine 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 2 çay kaşığı limon suyu ekledikten biraz tuzlu ve karabiber serpip tamamen karıştırın. Tuz fıstık ezmesi ile lezzet olarak çok yakıştığı için salatanıza mango eklemeyi de deneyebilirsiniz. Bu sos özellikle marul ile hazırlanan salatalarda enfes oluyor.

2) Asyatik sos

2) Asyatik sos

Asya mutfağından hoşlanıyorsanız bu sade lakin nefis sosu denemelisiniz. 2 yemek kaşığı susam yağını 2 yemek yemek kaşığı soya sosu ile karıştırın, 1 dere kaşığı pul biber ve 1 dere kaşığı bal ekleyip karıştırın. Bu sosu özellikle Çin marulu ve havuçla deneyebilirsiniz.

3) Akdeniz sosu

3) Akdeniz sosu

Bu sosu, taze salatalık ve domatesle birlikte kullanmayı deneyin. Salatanıza 1 fincan küp küp doğranmış beyaz peynir, kuru kekik, azıcık taze maydanoz ve 2 yemek yemek kaşığı sızma zeytinyağı ekleyin. Bu sos, herhangi bir salatayı bile taze ve leziz ülkü getirmeye yetiyor.

4) Tzatziki sosu

4) Tzatziki sosu

Bu salata sosu sizi Yunanistan'da deniz kenarında geçen güneşli bir güne götürecek. 1 fincan yoğurdu yarım fincan kadar fincan ince dilimlenmiş veya rendelenmiş salatalık, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı kekik, 2 diş ezilmiş sarımsak ve 2 akarsu kaşığı limon suyu ile karıştırın. Bu sos salatalık, yeşil biber, marul ve domates gibi çıtır sebzelerde en iyi tadı verir.

5) Balsamik sos

5) Balsamik sos

Balsamik salata sosu, salatanıza lezzet katmak için çok iyi bir alternatiftir. Salataya istenilen, beklenen tadı verir. 3 yemek yemek kaşığı zeytinyağını 2 yemek kaşığı balzamik sirke ile karıştırın, içine son olarak tuz ve karabiber ekleyin. Bu kolay salata sosu dakikalar içinde hazırlanabilir ve her seferinde inanılmaz bir tada sahiptir.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/salatanizi-lezzetlendirmek-icin-hazirlayabileceginiz-5-sos-6434915