1. Tarzınızı nasıl tanımlarsınız?
Sibil Çetinkaya: Dar, renkli, eğlenceli!

2. Çoğunlukla yaptığınız alışverişlerin büyük bir kısmını neler oluşturur?
Sibil Çetinkaya: Alışverişimin büyük bir kısmını kıyafetler ve en çok aldığım ürün olarak ayakkabılardan oluşuyor.

3. Vintage trendler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sibil Çetinkaya: Vintage trendler kendimce olağanüstü. Hatta geçenlerde annemin fazla eski bir Gucci gözlüğünü almıştım ve bir baktım Gucci benzer logoyla tekrardan gözlükler çıkarmaya başlamış. Yani sahiden vintage kendini tekrarlıyor. Markalar kendini yenilerken hep eskilerden ilham alıyor. Eski ceketler, gözlükler, cilt ceketler vazgeçilmezim. Hatta yurt dışına çıktığımda bilhassa Barcelona’da vintage shoplardan fazla güzel ürünler bulabiliyorum. Aramak bulmak lazım biraz. Natürel diğer taraftan vintage küpeler var, onlara da ayrıca bayılıyorum!

4. Yaz sezonunda en çok hangi ürünlere yatırım yaparsınız?
Sibil Çetinkaya: Yaz sezonunda en fazla gözlüğe ve ve çantaya yatırım yapıyor olabilirim. Nedense yazın o küçük çantalar ve gözlükler dikkatimi fazla çekiyor. üstelik natürel ancak bikini ve plaj kıyafetleri var. Ben başlıca renkli giymeyi çok sevdiğim için renkli şeyler yazın dikkatimi çekiyor örneğin renkli bikiniler, saç tokaları, gözlükler ve pareolar.

5. Yakından peşine düşüp takip ettiğiniz tasarımcılar hangileri?
Sibil Çetinkaya: Türkiye’de Zeynep Tosun, Bağımsızlık Masur, Hakan Şimşek ve kuzenim Declara’yı çok beğeniyorum. Tanıdık Olmayan olarak da Virgil Abloh, Coco Chanel ve Oliver Rousteing.

6. Sadece açıklanmış bir markaya ait olduğu için aldığınız ve sonra pişman olduğunuz bir şey var mı? Sadece belirtilmiş bir markaya ait olduğu için yapılan alışverişler hakkında ne düşünüyorsunuz? 
Sibil Çetinkaya: Evet tabii ki doğrusu tarzım olmadığı halde aldığım, ''Aa çok değişikmiş. Deneyeyim bakayım!'' deyip sonradan pişman olduğum fazla fazla şey var. En son Off-White’dan yeşil bir bluz aldım. Hatta takipçilerime de sordum ''Sizce güzel mi?'' diye! Herkes 'Hayır' şeklinde oylasa da ben fazla beğenip aldım. Ama sorun kaç kez giydim... Sadece bir defa! Böyle hatalar yapmamak gerekli. Ara Sıra influencerlar olarak aralıksız markaları takip ettiğimiz için bazı hatalar ve düşüncesiz alışverişler yapabiliyoruz.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/sibil-cetinkayanin-dikkat-ceken-tarzi-6473147