Sıcak yemeyi ve içmeyi sevenlere haberler kötü maalesef, sizde sıcak yemeyi ve içmeyi seviyorsanız bundan böyle bir kere daha düşünmelisiniz. Sabahları kahve ve akarsu içmeyi sevenler, acelece bir yerlere yetişmek için çabucak yiyip içenler. Kış günlerinde içini ısıtmak için sıcak tüketenler, alışılmışlık olarak sıcak yiyip içenler dikkat etmek zorunda.

Yapılan araştırmalarda 60 -70°'nin üzerindeki sıcaklığa sahip olan meşrubat ve yiyecekleri tüketmenin kanser riskini artırdığı ispatlanmış. Sıcak besinlerin, özellikle yemek borusu kanseri yaptığı, ağız içerisinde yaralar oluşturduğu, mide ağrısı ve mide kanseri yaptığı, gırtlak kanseri riskini artırdığı, dil ve dişlere zarar verdiği gösterilmiştir.

Kansere niçin oluyor

Ağızdan itibaren mideye kadar olan bölgedeki organların, tekrarlayan şekilde yıllar boyu yüksek sıcaklığa maruz kalması durumunda bu bölgedeki dokuların, proteinlerin denatürasyonuna yani yapısının bozulmasına niçin olarak kanser oluşumu için manâlı bir risk faktörü olarak ortaya çıkar.

Fark etmeden veya yanlışlıkla bir iki defa ağza sıcak nehir elde etmek ya da sıcak yemek elde etmek uç kanser yapmaz oysa alışkanlık haline gelen yıllar boyu süren kesintisiz sıcak yemek yemek içmek kanser riskini manâlı derecede artırır. Proteinlerin yapısını bozan diğer faktörlerin varlığında mesela acılı ve baharatlı yemek, sıcakla beraber birleştiğinde mide ve yemek borusu için daha artı risk oluşturur. Tekrar yıllar boyu sigara ve alkol kullanan bir birey sıcak yiyip içtiği zaman daha yüksek oranda kansere yakalanacaktır. Sıcak maruziyet sonrası dokuların kendini yenileme özelliği var, oysa tekrarlayan sıcak maruziyette dokuların kendini iyileştirme kapasitesi artan bir şekilde azalacak ve ortaya kanser çıkacaktır.

Yine sıcak yemek ve içmek ağızda meydana çıkan aftların en manâlı nedenlerinden biridir. Ve sıcak yeme - içme sonrası mide ağrısı yapar. Sağlığımızdan olmamak İçin mutlaka uyarı etmem gerekir.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/sicak-yemek-kanser-riskini-artiriyor.html