4'üncüsü düzenlenecek olan Siirt Milletlerarası Kısa Film Festivali'nin başvuruları başladı. 4 - 8 Ekim 2021 arasında düzenlenecek olan festivalde finale kalan 24 kısa film yarışacak. Festivalde bu sene öncelikle Siirt'in lokal hikâyelerini konu alan Siirt Lokal Hikayeleri Akıcılık Yarışması da yer alacak. Geçtiğimiz yıllarda büyük bir merakla karşılanan festivalde, bu yıl da çok sayıda oyuncu, senarist, yönetmen ve yapımcı Siirtliler ile bir araya gelerek deneyimlerini aktaracak.

Siirt ilçelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek

Sinema üstüne söyleşi ve panellerin de düzenleneceği 4. Siirt Milletlerarası Kısa Film Festivali'nde bu yıl ayrıca Siirt'in lokal hikâyelerini konu bölge program metni yarışması da yapılacak. Başvuruların 20 Eylül 2021'e değin devam edeceği festival, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yanı sıra Siirt Valiliği, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Sinema Genel Müdürlüğü, Siirt Belediyesi, Siirt Üniversitesi, DİKA ve Beyrut Film tarafından da destekleniyor.

Baran Mayda'nın başkanı olduğu Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği göre düzenlenen, Prof. Dr. Yasin Aktay'ın onursal başkanı, Mahmut Baldemir'in ise direktörü olduğu 4. Siirt Milletlerarası Kısa Film Festivali Türkiye'den ve dünyadan kurmaca, belgesel, animasyon ve deneyde kullanılan kategorilerde yer alacak filmler yarışacak.

24 kısa filmin finalist olacağı 4. Siirt Uluslararası Kısa Film Festivali, bu sene da Siirt büyük kasaba merkezinin yanı sıra ilçelerinde de aynı zamanlı olarak gerçekleştirilecek. 5 gün her tarafında düzenlenecek olan süreklilik atölyeleri, yönetmenlik atölyeleri, oyunculuk ve kamera atölyeleriyle tecrübeli film üreticileri tecrübelerini aktaracak.

4. Siirt Milletlerarası Kısa Film Festivali'nin başkanlığını yapımcı ve TÜRSAK Başkanı Cemal Okan'ın oluşturacağı asıl jürisi Mine Çayıroğlu, Fikret Kuşkan, Eylem Kaftan, Murat Han, Prof. Dr. Nihat Şındak, Dr. Funda Masdar Kara, Prof. Dr. Uğur Çevik ve Mehmet Çalışkan'dan oluştu.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/siirt-uluslararasi-kisa-film-festivali-nin-juri-uyeleri-belli-oldu.html