Sivilce lekeleri, ciltte ve deri aşağıda yer adınmış bakterilerin sebep olduğu durumlardan biridir. Sivilce çıktıktan sonra iyileşen bölgede oluşan sivilce lekeleri böylece fazla birey için sorun yaratmaktadır. Bu durumdan kurtulmak isteyen kişilere önerile pratik çözümler, evde herkesin rahatlıkla uygulamasına muavin olmaktadır.

 Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer Sivilceler Nasıl Gider?

 Sivilce lekeleri için günümüz teknolojisi ile birlikte böylece çok çare yöntemi de bulunmaktadır. Son zamanların en çok seçim edilen çare yöntemlerinden biri olan radyofrekans, deri altına gönderilen ses dalgaları ile hem sivilce ayrıca de leke oluşumunun önüne geçmektedir. bununla birlikte radyofrekans işlemi sivilce sonrası ciltte yer edinmiş olan lekelerin de azalmasına tezgâhtar olmaktadır.

 Sivilce lekelerinin seri şekilde geçmesi için önerilen yöntemlerden bir diğeri ise iğneli lazerdir. İğneli lazer işlemi, sivilce lekesi bulunan yere kutup olarak uygulanmaktadır. Lazer ile cilt altına bahşedilen ısı işlemi, lekenin kısa zaman içerisinde en ince ayrıntısına kadar ortadan kalkmasını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra sivilce lekesi bulunan öyle çok kişinin uyguladığı yöntemlerden biri olan kimyasal peeling, cildin aydınlanmasını ve ayrıca güneş keza de sivilce lekelerinin giderilmesi için uygulanan en etkin yöntemlerden biri olarak bilinmektedir.

 Sivilce Lekesinin Evde Tedavisi Olası müdür?

 Sivilce oluşumuna yatkın olan deri tipleri ile kalıtımsal sivilce sorunu yaşamış kişiler, doğal yöntemler uygulayarak bu sivilce lekelerinden kurtulmak istemektedir. Sivilce lekeleri cildin görünümünü bozan en büyük etkenlerden biridir. böylece lekelerden kurtulmak için değişik doğal tedavi yöntemleri önerilmektedir. Sivilceler ve arkasından oluşan lekeler için en etkili usul olarak doğal gül suyu kullanılmaktadır. Ciltte oluşan sivilce lekeleri için doğal çözüm yöntemlerinden biri olan gül suyu deri yapısını ve sağlığını olumlu yönde etkileyerek hücrelerin yenilenmesini sağlamaktadır.

 Bunun yanı sıra limon suyu ile cilde tonik işlemi yerine getirmek da ciltte oluşan sivilcelerin ortadan kalkmasını sağlayan yöntemlerdendir. Limon ve balın karıştırılması ile uygulanan maske ciltteki ölü deriyi ve deri üstünde oluşan bakterileri adamakıllı ciltten arındırmaktadır. Bal ve elma püresinin karıştırılarak maske haline getirilmesi ile uygulanan bu işlem de cildi aydınlatan işlemlerden biridir. Özellikle cildin aydınlık görünmesini sağlayarak sivilce lekelerinden iyice arındırmaktadır.

 Sivilce Lekeleri İçin Gül Suyu Maskesi Nasıl Uygulanır?

 Cildin içeriye doğru temizlenmesi ve mikroplardan arınması için uygulanan işlemlerden biri gül suyudur. Nebati ve doğal bir usul olan gül suyu, deri yapısının dengelenmesini sağlayarak hücreleri yenilemektedir. Cildinde sivilce lekeleri yer alan kişiler gül suyu maskesi veya toniği ile cildini sabahleyin akşam temizlemektedir. Gül suyu maskesi için bir kase içerisinde 5 yemek kaşığı gül suyu, 1 tatlı kaşığı E vitamini, yarım limon koyularak karıştırılır. Arından göz pamuğu yardımı ile temiz cildin bütün yüzeyine bu karışım uygulanır.

 Limon İle Sivilce İzleri Nasıl Geçer?

 Antioksidan kaynağı olan limon, ciltte oluşan sivilce lekelerini gideren en etkili yöntemlerden biridir. Yarım limonun sıkılması ve bir kap içerisine alınması ile birlikte temiz cilde pamuk yardımıyla uygulanmaktadır. Limonun içerisinde yer alan C vitamini hücrelerin hareketlenmesini ve yenilenmesini sağlayarak sivilce lekelerini ayrıntılarıyla ciltte uzaklaştırarak cildin aydınlık gözükmesini sağlamaktadır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/sivilce-lekeleri-nasil-gecer-nasil-gider-sivilce-lekesinin-evde-tedavisi-mumkun-6432250