Kedinizin sağlığına katkıda yer alan bir dizi faktör vardır ve onları birincil günden itibaren doğru bir şekilde görürseniz, kedinizin sağlıklı olmasını ve yeni evine iyi uyum sağlamasını sağlarsınız.

Kedi Bakımı Nasıl Yapılır?

Kedinize bakmak, önleyici bakımı (açıklanmış aşılar dahil) ve bir takım jurnal bakımı içerir. Çok egemen olmasına karşın, bilhassa hastalandığında ilginize ihtiyacı var. Kedilerin bakımını gerçekleştirmek için fazla süre harcaması, onların hijyenine de uyarı etmemen gerektiği anlamına gelmez. Fırçalama, tırnak kırpma ve banyo, sağlanacak bakımın bir parçasıdır.

Uzun tüylü kediler daha artı bakıma gereksinim duysa bile - onlar için fırçalamak günlüktür. Kısa tüylü kedi için en az haftada bir, tüy dökme dönemi açık havada fırçalama yapmalısınız. Fakat uzun tüylü bir kediniz varsa, sivri uçlu bir fırçayla jurnal diş fırçalamaktan kaçamazsınız. Sağlığı tehlikede olabilir. Ona destek etmezseniz, o kadar çok saç yutabilir ancak, sonunda sindirim sistemini tıkar. Keza fırçalamak mikro dolaşımı uyarır.

Yavru kedinin veya kedinin rahat ve güvende olacağı kuytu bir yatak olmalıdır. Yüksek bir yer seçin, tercihen yavru kedinin kendini güvende hissedeceği bir bölge olsun.

Kedi Bakımında Çevrenin Önemi Nedir?

Çevre, kedinizin sağlığının ve refahının kayda değer bir parçasıdır. Destekleyici bir etraf, kedinin fazla pozitif sorun yaşamadan tehlikesiz bir şekilde sosyalleşebileceği, insanlara ve etrafındaki şeylere alışmasına asistan olan bir ortamdır.

Kediniz fazla genç olsa bile bölgesini düzenleyecek ve işaretleyecektir. Burası uyuyacağı, oynayacağı, avlanacağı, besleneceği, saklanacağı, tırmanacağı bölge olmalı. Kedilerin aşılarının yapılması gerekir. Ayrıca haftalık kedi şampuanı ile yıkamanızda üstünlük var.

Kedi Eğitimi Hakkında Bilgiler

Kediniz, evinde, özellikle ev içi bir kedi ise tutum problemlerinden sakınmak için bir takım davranışları kazandırmalısınız.

Yemek Yemek alanları; çöp kutusundan ve kendi yemek yemek alanınızdan uzakta, sessiz yerlerde olmalıdır. Yemek Yemek odasını ya da rahatsız olabileceği yerleri kullanmaktan sakınmak ve kedinize yemek yemek yerken yeterli alan sağlamak en iyisidir.

Dinlenme alanı; konum, gün boyunca güneş ışığına ve ısı kaynaklarına tabi olarak değişecektir.
Doğası gereği, kediler yüksekte uyumayı sever ve genelde kendilerine en uygun yeri seçerler. bu nedenle, kedinizin seçim için yeterli manâsız alana sahip olduğundan belirli olun.

Tuvalet alanı; çöp kutusu, kediniz için mama kabından ve fazla sayıda antre çıkış olan yerlerden uzağa, gürültüsüz ve kalıcı olarak erişilebilir bir yere yerleştirilmelidir. Herhangi bir gerginlik kaynağından kaçınmak için titiz olun.

Oyun alanları; burası kedinizin en büyük yaşam ve dinlenme alanıdır. Koşabileceği, saklanabileceği ya da yükseklerde tüneyebileceği bir yer olmalıdır. Kedi ağaçları, bu aktiviteyi cesaretlendirmek ve kedinizin sağlığını ve iyiliğini ilerletmek için şahane aksesuarlardır.

Kedilere Alıştırma Yaptırmak Niçin Önemli?

İç mekanda yaşayan kedilerin bedensel ve akli uyarılmaları için çok fazla aktiviteye ihtiyaçları vardır. ilgilerini gözetmek için zaman zaman dönen fazla sayıda oyuncak, tırmanmak ve saklanmak için nesneler ve aileyle günlük olarak uyumlu oyun saatleri belirlenmelidir.

Evcil kediler için gıda tüketimi birkaç faktöre bağlıdır. Kediler, engelsiz bir kaçış yolu ile sessiz bir yerde, gözden uzaktan yemeyi severler. Sadece kediler için özel olarak hazır yüksek kaliteli mamaların, yaşlarına, ırklarına, yaşam tarzlarına ya da hassasiyetlerine bakılmaksızın dinç kalmaları için gereksinim duydukları bütün besinleri sağlama garantisi verilmektedir.

Kedilerin vitamin ve minerallere de fazla özel ihtiyaçları vardır, örneğin yalnızca gıda yoluyla elde edilebilen D vitamini gibi.

Yeni doğduğunda, yavru kedinizin sindirim sistemi, yavru kediler için özel olarak tasarlanmış sütü benimsemek için idealdir, fakat sindirim yetenekleri değişecek ve bir erişkin olarak bundan böyle laktozu sindiremeyecektir.

Güzel görünmesinin yanı sıra, fırçalanmış bir kürk daha az ölü tüy içerir, bu da kedinizin tımar ederken daha eksik tüy alması gerektiği anlamına gelir. Bu usul, kedinizin zamanının ortalama% 30'unu temsilci bakım etkinliği ile benzer avantajları sunar.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/kedi-bakimi-nasil-yapilir-kedi-egitimi-hakkinda-bilgiler-6410394