Hava kirliliğinin neden olduğu siyah noktalar, genellikle yüzde-burun bölgesinde görülmekte olup kötü bir görüntüye sebep olmasının yanısıra cildin nefes almasını da engellemektedir. Siyah nokta gidermek için çok sayıda kozmetik firması ürün üretip piyasaya sürse de bu ürünlerin yüksek fiyatlı olması veya genellikle alerjik sonuçlara neden olmasından dolayı sizler daha doğal yollarla bu problemi çözmek isteyeceksinizdir.

Peki, doğal olarak siyah noktalardan nasıl kurtulabiliriz?

Siyah noktalardan kurtulmak için ev ortamında hazırlayacağınız maske ile mükemmel bir sonuç elde edebilirsiniz. Maske için bize sadece  1 yumurta akı ve peçete gerekecektir. 

Öncelikle yüz ılık suyla yıkanır ve ardından kurulanır. Bu ciltteki gözeneklerin açılmasına yardımcı olacak ve bu sayede siyah noktalardan daha rahat şekilde kurtulmanız mümkün olacaktır. 

Maskenin hazırlanması için yumurtanın akını köpürünceye kadar çırpın. Daha sonra yumurta akını fırça yardımıyla yüzünüze sürün ve hemen ardından bir kat peçeteyi yüzünüze yapıştırın ve sadece ağız bölgesine delik açarak ağızdan nefes almanızı sağlayın. Sonra peçetenin üzerinden tekrar fırça yardımı ile yumurta akını sürün ve üzerine bir kat daha peçete uygulayın. Peçete ile araasında boşluk kalmamasına dikkat edin. 
 
Şimdi 30 dk kurumasını bekleyin. Sürenin sonunda maskeyi yüzünüzden çıkarın ve maskenin iç kısmına dikkatlice bakın. Sonuc: bir sürü siyah nokta ve küçük kıllar.

Bu maskeyi yaptıktan sonra cildin kurumaması için yüzünüzü derhal yıkayın ve kuruladıktan sonra nemlendirici kreminizi uygulamayı unutmayın.

HATIRLATMA: Siyah noktalardan sıkarak kurtulmaya çalışmak oldukça yanlış bir hareket olacaktır. Sonuç olarak cildiniz tahriş olur ve kalıcı kötü lekeler ortaya çıkabilir.

Güzellikle kalın