ABONE OL

Sonbahar ve kış aylarında alerjik, hassas, kuru deriye sahip şahısların yün, sentetik kıyafetlerden uzakta durması önemli. Pamuklu giysiler giymeli ve giysileri yıkadığımız temizlik maddesi ve yumuşatıcılara dikkat etmeliyiz. Bu cilt yapısına sahip şahısların, alıngan ciltlere uygun çamaşır deterjanları veya sabun tozlarıyla giysilerini yıkaması gerekir.

Bu aylarda rüzgârın ve güneşin etkisiyle cildimiz kızarmaya, kırışmaya ve lekelenmeye eğilimlidir. Yağlı, akne eğilimli ciltler için su bazlı, sivilce ve yağlanma yapmayan güneş koruyucular idealdir.

Lekelenmeye eğilimli, beyaz tenli kişiler için ise leke ve çil oluşmasını engelleyen güneş koruyucular, kuru ciltler için de güneşten korurken bir taraftan cilde nem veren güneş koruyucu kremler yardımsever olacaktır. Yağlı ciltlerin su bazlı, kuru ciltlerin yağ bazlı nemlendiricileri kullanması gerekir.

Ara verilen lazer, peeling gibi işlemlere sonbaharda yeniden başlanabilir

Ara verilen lazer, peeling gibi işlemlere sonbaharda her yerde başlanabilir

Keza yaz döneminde ara bahşedilen lazer, dermapen, peeling gibi işlemlere ekim ayından itibaren yeniden başlanabilir. Bu işlemlerin 20’li yaşlardan itibaren herkese yapılabilir; sadece emziren anneler, gebeler ve bir takım kronik hastalığı olanlarda (yürek, kanser, böbrek yetmezliği, yüksek tansiyon gibi) yapılmamalı. Bu işlemler, derin kırışıklıklar ve lekeler oluşmadan yapıldığında hem koruyucu ayrıca de tedavi edici açıdan daha etkili olacaktır.

Hassas ciltler

Hassas ciltler

Yazın güneş ve sıcağın etkisiyle çok çabuk kızaran, yanan, çillenen bilhassa daha beyaz tenli kişilerde sonbaharla birlikte şikayetler azalacaktır. Fakat alıngan ciltler güneşten etkilendiği gibi soğuk havadan da diğer cilt tiplerine göre daha çok etkilenir. bu nedenle güneş koruyuculara devam edilerek sıcak buğulu ortamlardan ve sıcak duşlardan korunup, uygun nemlendiricilerle derimiz için zorunlu bakımı yapmalıyız.

Kuru ciltler

Kuru ciltler

Güz ve kış aylarında alınan uzun, sıcak duşlar derimizin en üst tabakasındaki doğal koruyucu elementleri azaltarak kuruma ve çatlamayı kolaylaştırır. böylece bilhassa kuru ciltlerin fazla sıcak sudan korunarak, kısa duşlar alıp ardından losyon yerine krem veya yağdan varlıklı balsam kıvamında nemlendiriciler kullanılması daha doğrudur.

Yağlı ciltler

Yağlı ciltler

Yaz aylarında büyüyen terleme ve yağlanma sonbaharın gelmesiyle birlikte azalacaktır. Ama yine de yağlı cilde sahip olanların her mevsim yağdan arındırıcı bir temizleyici jel/köpük ile rutin cilt temizliğini yapmaları arkasından yerinde su bazlı nemlendiricilerle ciltlerini nemlendirmeleri gerekir.

Soğuk havalara özel 5 öneri

Soğuk havalara özel 5 teklif!

Yaz her tarafında maruz kalınan güneş, tuzlu ve klorlu suyun etkisiyle kuruyan cildinizi cilt yapınıza yerinde nemlendiricilerle nemlendirin.

Uzun, sıcak duşlardan ve kurutucu duş jellerinden uzak durun. Ilık su ile kısa duşlar alın ve zeytinyağlı doğal sabunlar veya nemlendirici özelliği olan temizleyiciler kullanın.

Bol su tüketin. Günde minimum 2 litre su içmek cildimizin kaybettiği nemi kazanmasına muavin olur. Yaz aylarında ara bahşedilen deri bakımlarınızı ihmalkârlık etmeyin.

Deri elastikiyetinde azalma ve oluşan renk değişiklikleri için mezoterapi, PRP ve altın iğne gibi kozmetik işlemlerin tam zamanı.

Güneş, havuz ve deniz suyuna bağlı saçlarınızda oluşan kurumalar, incelmeler için uygun saç bakım yağlarını kullanın.

Kaynak: www.milliyet.com.tr