İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Durumu Hizmetleri Iş Yüksekokulu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Salih Kültürlü ''Koronavirüsün yanı sıra domuz gribi olarak tanıdık InfluenzaA ve B de fazla yaygın'' dedi.

Çocukları kalabalığa sokmayın

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Salih Okumuş ''Çocukları influenza enfeksiyonundan korumak için yarıyıl tatili tatilinde kalabalık ortamlardan muhtemel olduğunca uzaktan tutulması fazla önemlidir. Hasta bireylerin çocukları sevmesi, öpmesi engellenmelidir. Ellerini yıkayabilecek yaşta ise çocuğa etkin bir el yıkama öğretilmeli ve uygulanmalıdır. Küçük bebeklerin bakımını yapanların sık sık ellerini yıkamaları da fazla önemlidir. İnfluenza damlacık yoluyla bulaşan bir enfeksiyon olduğundan kapalı ortamlar sık sık havalandırılmalıdır. Bağışıklık sisteminin dinç tutulması için iyi bir uyku, tatmin edici ve dengelenmiş besin, bol akıcı tüketilmesi de oldukça kayda değer hususlardır.''

Çocuklar aşılanmalımıdır

Aydınlatılmış ''Tüm bu önlemlere uyarı edilmesinin yanına her yıl grip mevsiminin başlangıcında 6 aydan büyük tüm çocuklar mutlaka influenzaya karşısında aşılanmalıdır. Her yıl aşılanma gereği olmasının nedeni, aşının sağladığı bağışıklığın bir sonraki sene azalmasıdır. İnfluenza aşıları, her sene bir sonraki influenza mevsiminde dolaşımda olacağı öngörülen virüs tiplerinden üçünü içerecek şekilde her tarafta hazırlanmaktadır.'' diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/somestr-tatilinde-kalabaliktan-uzak-durun.html