Güz meyveleri ayrıca nefis ayrıca de bir öyle da besleyicidir. Sonbahar meyveleri durmadan paylaşılmaktadır.

 Sonbahar Meyveleri Nelerdir?

 1) Nar

 Ilıman iklimlerde ve kış meyvesi olarak bilinmektedir. Nar kınagiller familyasına mensup olan bir meyvedir. Sonbaharda en fazla tüketilen meyveler aralarında nar yer almaktadır. Nar -10 derece sıcaklık koşullarına dek dayanıklı olan bir meyvedir. Nar iki çenekli meyvelerden bir tanesidir.

 2) Ayva

 Gülgiller familyasına mensup olan meyveler aralarında ayva yer almaktadır. Dünya'da maksimum ayva üretimi Türkiye'dedir. Ayva sonbaharda en çok tüketilen meyveler arasında yer almaktadır. Ayva gıda değerleri bakımından en yüksek meyveler arasında yer almaktadır.

 3) Mandalina

 Hem leziz ve bir böylece da bol vitaminli taşıyan mandalina sürekli olarak tüketilen meyveler arasında yer almaktadır. Mandalina turunçgiller ailesine mensup olan bir meyvedir. Sonbaharda ekim aylarından itibaren yetişmeye başlar. Dünya genelinde Mandalina maksimum Çin'de üretilmektedir. 

 4) Greyfurt

 Greyfurt güz meyveleri aralarında yer alır. Yaprak dökmeyen meyve türlerinden olan greyfurt c vitamini bakımından en zengin sonbahar meyveleri aralarında yer almaktadır. Greyfurt bununla birlikte altıntop olarak da bilinmektedir. Çin greyfurt üretiminde dünyada birinci sırada yer almaktadır. 

 İsimleri İle Birlikte Sonbahar Sebzeleri

 1) Lahana

 En besleyici sebzeler arasında lahana yer almaktadır. Lahana turpgiller familyasına aittir. Lahana sebzesinin çoğu türü yer almaktadır. B ve C vitaminlerini lahana yoğun miktarda içermektedir. Lahana ile ilgili böylece fazla yemekler vardır.

 2) Pırasa

 Az Kalsın ülkemizin her uygun yetişen pırasa sebzesi eylül ayında üretilmektedir. Eylül ayında pırasa oldukça yaygın yetişmektedir. Pırasa besin değerleri bakımından en değerli sebzeler arasında yer almaktadır.

 3) Turp

 Turpgiller ailesinden olan turp sebzesi mutlaka tüketilmesi gereken bir sebzedir. Turp insan sağlığı açısından da son derecede önemlidir. Batı Asya ve Avrupa'da oldukça çok yetişen bir Turp en faydalı sebzeler arasındadır.

 4) Karnabahar

 2 takvim otsu bitkilerden olan karnabahar sebzesi de eylül ayında ürün vermektedir. Karnabahar turpgiller ailesine mensuptur. 

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/sonbahar-meyveleri-nelerdir-isimleri-ile-birlikte-sonbahar-sebzeleri-6471124