ABONE OL

Spor sırasında vücudumuz bayağı rutinine nazaran çok daha pozitif enerji harcar. Yapılan egzersizler sonucunda vücuttan kesin miktarda minerallerin terle dışarı atıldığını gösteren uzmanlar; kaybedilen enerji, istikrarsız ve mineralleri yerine koyabilmek ve oluşan adale ağrılarını azaltabilmek için spor sonrası bir kadeh meyve suyu tüketimini öneriyor.

Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, “Meyve suları vücudun istikrarsız gereksinimini karşılamanın yanı sıra, içeriğindeki antioksidan ve mineraller ile hücrelerin yaşamsal faaliyetlerinin ve gövde fonksiyonlarının yerine getirilmesine asistan olur.

aynı zamanda meyve sularında bulunan meyvenin kendisinden gelen doğal şekerler verdikleri enerji bir uçtan bir uca vücudun güçlü kalmasına asistan oluyor.” diye konuştu.

Alıştırma yapanlar ve sporcular için önemli bir gıda öğesi olan potasyum kaynakları aralarında sebze ve meyvelerin bulunduğunu söyleyen İnanç, “Özellikle yaz aylarında içilen bir bardak meyve suyu, egzersiz ardından kaybedilen değişken ve minerallerin geri kazanılmasına yardımcı oluyor” dedi.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/spor-sonrasi-kaybedilen-enerji-nasil-geri-kazanilir-6468155