Şilte zemin üzerine kullanılan bir madde olarak karşımıza çıkar. Genel de yalıtım amaçlı kullanılmaktadır. Bilhassa laminat parke kullanımların da daha fazla seçim edilen bir ürün olarak göze çarpmaktadır.

Şilte Nedir, Ne İşe Fayda?

Laminat parke döşenecek alanlar da kullanılmak üzere zemin ile parke arasında kullanılan bir malzemedir. Kullanım amacı nem ve rutubet gibi olumsuz durumlara karşı alınacak önlemler olarak geçmektedir. Benzer vakit da ses yalıtımı da taşıyan şiltelerin de bulunması ve kullanılması imkanı vardır. Hem laminat parkelerin de ömrünü uzatmaktadır.

Parkelere esneklik kazandırarak daha uzun ömürlü olmasına katkı maddesi sağlamaktadır. Bu Nedenle çatlama, kırılma veya çıtırdama seslerinin önüne geçilebilecektir. Alışılagelmiş şilte, folyolu şilte ve alüminyum folyolu şilte elde etmek üzere üç değişiklik şilte ile rastlamak mümkündür.

İnşaatlarda Neden Şilte Kullanılır?

Şilte kalınlığı isteğe tarafından değişebilmektedir. Ancak inşaat alanın da uzman kişiler 5 mm kalınlığın da olan şilteleri tavsiye etmektedirler. Keza zemin sağlamlığı, keza de mümkün ufak hataların bu nedenle önüne geçildiğini savunmaktadırlar. Aynı vakit da laminat parkenin ömrü de şiltenin kalitesine kadar değişmektedir.

Düşük kaliteli şilteler nem ve rutubet ile savaşamayacak ve parkenin zamanla deforme olmasına sebep olacaktır. İnşaatlarda şilte kullanımının önemine şive yapan uzmanlar, şiltenin de amacına uygun olması için kaliteden ödün vermemesi gerektiğini söylemektedirler.

 

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/silte-nedir-ne-ise-yarar-insaatlarda-neden-silte-kullanilir-6446239