İstatistiklere kadar, birçok insan Ocak ayında spor salonuna kaydoluyor ve yüzde 80'i kısa bir süre daha sonra kaydını sildiriyor. Spor salonlarının aylık ücretlerin yüksek fiyatı, yorucu egzersizler ve diğerleri can sıkıcı kıyafetler veya spor salonunda yakalanılacağı düşünülen değişik enfeksiyonlar gibi problemler insanları spordan alıkoyabiliyor.

Yakın zamanda bir spor salonuna kaydolmayı düşünüyorsanız bu ipuçlarına mutlaka göz atın...

- Muhtemelen Instagram'da spor yapmayı sevenlerin yüzlerini birçok defa gördünüz; güzel makyaj, güzel bir saç modeli ve şık spor giyim. Bir alıştırma esnasında makyajın muhakkak yasaklanmış olduğunu unutmayın. Kozmetik malzemeler gözenekleri tıkar ve akneli ve tahriş olmuş cilde yol açarlar.

- Çoğu spor salonu ziyaretçilerin parmak arası terlik veya terlik giymesine izin vermez, sadece spor ayakkabıya müsade verilir. Kaide olarak, bu kısıtlamanın tek bir nedeni vardır; spor ayakkabılar ayaklarınızı hasardan korur. Huysuz takdirde, tahvil dokusuna hafif hasardan başlayıp kırık kemikle biten bir dizi travma yaşayabilirsiniz.

- Birçok birey pamuklu giysiler giymeyi seçim eder; hafif, yıkanması basit ve nefes alabilir. Ama, pamuk doğrusu spor salonunda çalışma gerçekleştirmek için iyi bir seçim değildir. Çalışma yaparken çok terlersiniz, pamuk teri emer ve miktar. Bu, nemli kıyafetlerde kendinizi rahatsız hissetmenizi sağlayabilir ve üşütme şansınızı artırabilir. Sentetik kumaşlarda nemin tez buharlaşması, onları spor için ideal giysiler yapıyor.

- Spor kıyafetleriniz bacaklarınızı ve kollarınızı örtmelidir. Açık tişört veya şortla alıştırma yapmanız önerilmez. Her şeyden önce, spor salonu ekipmanına çıplak teninizle dokunmak zorunda kalırsınız ve bu durum hijyenik olmayabilir. İkincisi, teriniz donanım üzerinde kalacak ve bir sonraki kişi sizden sonra alıştırma yaparken rahatsız olacaktır.

- Parfüm kullanmamalısınız, deodorant yeterlidir. Bir spor salonundaki hava ıslak ve tıkalı olduğundan, parfüm kokusu baş ağrısına ya da alerjiye niçin olabilir.

- Spor salonunundaki ekipmanları kullanmadan önce ve sonra minimum bir havluyla silmeyi unutmayın. İdeal olarak antibakteriyel mendiller ile yapılmalıdır.

- Deri lezyonlarına uyarı edin. Yaralarınız ya da çizikleriniz varsa, eğitim sırasında su geçirmez bir bandajla kapatın. Ayrıca yüzünüze dokunmamalı veya çizmemelisiniz. Cildinizi çizerseniz, yaraya leke girebilir.

- Bir antrenmandan önce enerjinizi artırmanız gerekiyorsa, size enerji vermesi gereken özel bir katkı maddesi kullanmak yerine değişik sağlıklı besinleri deneyebilirsiniz.

- Çok miktarda protein tozu tüketmek aşırı kilo almanıza neden olabilir. Yoğun egzersiz yapmıyorsanız ve kaslarınızı büyütmeyi planlamıyorsanız, buna ihtiyacınız yoktur. Düşük bedensel aktivite ile protein tozundan gelen bütün artı protein, adale yerine yağa dönüşecektir.

- Spor salonunu ziyaret etmeden önce fasulye yemekten uzak durmaya çalışın. Bu protein açısından varlıklı bir yiyecek olmasına karşın, kendinizi garip bir durumda bulabilirsiniz. Fiziksel aktivite sırasında şişkinliğe niçin olabilirler.

- Çalışma yaptıktan hemen sonradan duş almayı ihmalkârlık ederseniz, cildinizde küçük döküntüler ve sivilceler görebilirsiniz. Bunlar ter, kir ve sürtünmeden dolayı ortaya çıkarlar.

- Çoğu insan spor kıyafetlerini antrenmandan anında daha sonra yıkar ve bu içten bir şeydir. Fakat birçok birey çantalarını yıkamayı unutur. Sahiden muazzam miktarda kir depolarlar ve haftada minimum bir defa yıkamanız önerilir.

özel içeriğidir. Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/spora-baslamayi-dusunenler-icin-ipuclari.html