Squat gerçekleştirmek vücudumuz için fazla önemlidir. Bilhassa üst ayak ve kalça bölgesinin şekillenmesine avantaj sağlar. Bu sebeple sporcularında sevdiği ve kesintisiz yaptığı egzersizlerden biridir. Uyumlu olarak spor yapan herkes spor rutinlerine mutlaka squatı da eklemektedir.

 Squatın Faydaları Nelerdir?

 Squat egzersizi vücudun şekillendirilmesi için oldukça etkilidir. Bilinen o kadar fazla faydası vardır. Bu faydalar şu şekilde sıralanabilir;

Squat gerçekleştirmek bilhassa kalça bölgesi, üstteki bacak ve bacakların arka bölümünün şekillenmesi açısından epeyce önemlidir.

Bunun yanına hareketin ahenkli bir şekilde yapılması kas yapan hormonların uyarılmasını sağlar ve vücut etkili bir şekilde kas yapmaya başlar

Squat kalçaların ve de bacakların daha kıvrımlı ve şekilli olmasını sağlar. Bu sebeple özellikle kadınlar göre fazla sevilen bir egzersiz türüdür.

Squat kalça ve bacakların daha sıkı bir görünüme kavuşmasını ve aynı zamanda şekillenmesinde oldukça etkilidir.

Squat egzersizi yapılırken eğer siklet çalışmaları da programa eklenirse fazla daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Bu hareket ile kalça ve bacak bilekleri güçlenecektir. Bu Nedenle bu alanların hareket kabiliyetlerinde de çoğalma olacaktır.

Squat sadece ayak ve kalça yok karın kaslarının da şekillenmesine tezgâhtar olur. Bilhassa tartma kullanılarak yapılan squat hareketlerinde karın çabuk bir şekilde güçlenir ve kaslanarak daha şekilli bir hal alır.

Squat hareketi yapılırken kişiler dengede kalmayı sağlamak için sırtındaki kasları etkin bir şekilde çalıştırır. Bunun sonucunda da kişilerde eğer duruş bozuklukları varsa bunların önüne geçilir.

Squat Ne Kavrayış Kazanç?

 Squat kelimesinin anlamı çömelmektir. Sporla uğraşan kişiler kaslarını amacı ile squat hareketleri yaparlar. 

 Squat Nasıl Yapılır?

 Ilk Olarak ayakta dik olarak durmanız gerekmektedir. Bu duruşta bacakların kalça genişliğinde açık olması epeyce önemlidir. Ardından ise sırt bölgesi sabit tutularak benzeri bir yere oturmak için çömeliyormuş gibi altında doğru eğilmek gerekir. Burada eğilebildiğiniz kadar eğilmeniz kaslarınızın esnemesini ve daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. Sonrasında ise baştan benzer şekilde ayağa kalkarak dik konuma gelmeniz gerekir. İşlemi birkaç set her tarafta edebilirsiniz. 

 Hareketin daha etkili olmasını istiyorsanız bunun için ellerinizde önem ile squat egzersizleri yapabilirsiniz. Oysa dizlerinde herhangi bir rahatsızlık olan kişilerin squat yapması önerilmemektedir. 




Kaynak: www.milliyet.com.tr