ABONE OL

Su diyeti, son dönemlerde popülerliği artan bir şekilde yükselen ve meşhur oyuncu Rıza Kocaoğlunun uygulamasıyla da daha fazla araştırılan bir perhiz haline geldi. Bu diyetin dinç olup olmadığı yönünden tartışmalar devam ederken Gıda ve Diyet uzmanı Evnur Saray, manâlı uyarılarda bulundu.

Su diyetinin 1950li ve 1960lı yıllardan popüler olduğunu gösteren Evnur Saray, "Burada sadece su ile bir günü vermek mümkün. Süratli kilo verdirdiği için insanların daha fazla yerine getirmek istediği bir diyet.

2 ila 3 litre aralarında su tüketiyorlar belki 4 litreye değin bunu çıkarabiliyorlar. Hatta 7 günlük, 10 jurnal şeklinde kişilerin kendi aralarında ayarladıkları süreler de var. Ama bu sürede yalnızca su tüketiliyor, hiçbir şekilde katı besin yok" dedi.

Diyabeti olan kişilere kesinlikle önermiyoruz

Diyabeti olan kişilere kuşkusuz önermiyoruz

Su diyetinin kısa sürede fazla yüksek oranda kilo vermeyi sağladığını ancak zararlarının uzun vadede ortaya çıktığını anlatan Evnur Saray, "Bu diyet adale ve su kaybına niçin olduğundan önermiyoruz. Bahşedilen kiloların çoğu kas ve sudan gittiği için diyeti bıraktıktan daha sonra kişinin eski haline dönüşü fazla basit oluyor. Hatta kilolar fazlasıyla geri geliyor.

Hatta bir takım hastalıklarda özellikle diyabeti olan kişilere muhakkak bu stil bir diyeti önermiyoruz. Çünkü ani kan şekeri düşüşleri ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Bu diyeti son zamanlarda bizlere çok pozitif soran danışanlarımız da var" diye konuştu.

Tep tip beslenmeye karşıyız

Tep alıcı beslenmeye karşıyız

Danışanlarının bu diyeti sıklıkla sorduğunu ifade eden Evnur Saray, "Günlük 2-3 litre su tüketilmesi gerekiyor. Fakat suyun yanına sağlıklı ve dengelenmiş beslemek gerekiyor. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeği mutlaka elde etmek zorunda. Yalnızca su içerek kilo vermemeliyiz. Sağlıklı besin kuşkusuz bireye özgü olmalı.

Bireyin hayat tarzına, meslek hayatına, koşuşturmasına kadar istikrarsızlık göstermelidir. Tek herif beslenmeye karşıyız. Sadece su içerek karbonhidratı keserek, proteinle beslenerek yapılan diyetleri önermiyoruz.

Çünkü bizim günlük almamız gereken vitamin ve minerallerimiz, protein ve karbonhidratlar da olması gerekiyor. Tek herif beslenmeye karşıyız" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyaya değil beslenme uzmanına sorun

Sosyal medyaya değil beslenme uzmanına sorun

Gıda ve Perhiz uzmanı Evnur Saray, sosyal medyada fazla popüler ışık halkası gelen diyet paylaşımları konusunda da uyararak, Kişiler diyet listelerini birbirleriyle paylaşır oldu. Diyet üzerine paylaşımlar da çok fazla. Sadece besin uzmanlarının önerileriyle yazılan diyetleri yerine getirmek en dinç ve en dürüst olanı dedi.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/su-diyeti-nedir-su-diyeti-zararli-midir-6442985