ABONE OL

Meyvenin bilhassa pandemi sürecinde tüketilmesi gerektiğini gösteren Besin ve Perhiz Uzmanı Ahmet Kaya, “Pitaya yüksek C vitamini oranı ile bağışıklık sistemini güçlendirirken pinen ile de solunum sistemini temizliyor.

Pandemi sürecinde hastalıklardan korunmak, kendini daha iyi hissetmek isteyenler için pitaya, doğal bir çözüm sunuyor. Metabolizmayı hızlandırarak metabolik yaşı geri sardırıcı etkisi de var" ifadelerini kullandı.

Aşırı tüketmemek gerekiyor çünkü...

Fazla tüketmemek gerekiyor çünkü...

Pitaya meyvesinin içeriğine ilişkin veri veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Ahmet Kaya, “Ejder meyvesi, protein, lif ve karbonhidrat bakımından oldukça zengin bir meyvedir.

C ve B vitaminlerini de taşıyan meyve, aynı zamanda Omega 3 ve Omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitlerini de barındırır.

İçeriğindeki çokça C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendirirken yüksek kalsiyum miktarı ile de kemik gelişimine yardım olur. Kan basıncını düşürme özelliğine sahip olan ejder meyvesi, yüksek kan basıncı riskini önler.

Likopen taşıyan bu meyve, yürek ve damar hastalıklarına yakalanma riskini de düşürür. Besin ve perhiz listelerinde porsiyonuna uymak kaydıyla tüketimine müsaade edebiliyoruz.

Bu özel meyvenin 1 porsiyonu yarım pitaya olarak kabul ediliyor. Tüketirken mutlaka porsiyon kurallarına alıntı yapmak gerekir. Çünkü meyveler içeriğinde barındırdığı fruktozdan ötürü, fazla tüketilmesi halinde kilo artışına vesile olabilir” bilgilerini paylaştı.

Balgamı söktürerek akciğerleri yeniliyor

Balgamı söktürerek akciğerleri yeniliyor

Pitayanın içerdiği pinen ile solunum yolunu temizlediğini açıklayan Gıda ve Perhiz Uzmanı Kaya, "Pitaya meyvesi içinde barındırdığı pinen maddesi ile akciğerdeki zift ve toksin oluşumlarını çözüyor.

Omega 3 ve Omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan meyve, hücreli yenilenmesini hızlandırarak, bilhassa sigara içen bireylerin solunum yollarında üstünlük sağlıyor.

Pinen maddesi böylece fazla mukoza (balgam) söktürücünün içeriğinde bulunuyor. Ejder meyvesiyle keza toksinleri temizleyebilir keza de hücresel yenilenmesini hızlandırabilirsiniz” dedi.

Kaynak: www.milliyet.com.tr