Sürekli baş ağrısına genel olarak gerilim tipi baş ağrısı denir. Fena duruş sebebiyle, öteki şeylerin yanı sıra, gerilim tipi baş ağrıları yaşayabilirsiniz.

 Sürekli Baş Ağrısı ve Halsizlik Niçin Olur?

 Baş ağrısı son derece yaygındır. Birçok insan hayatının bir noktasında baş ağrısı yaşar. Bu ağrılar genel olarak kendiliğinden (bir zaman sonra) veya hafif sancı kesiciler yardımı ile geçer. Baş ağrıları genellikle hafif ve geçicidir, fakat bazı kişilerde rahatlama için doktora görünecek dek şiddetli ağrı vardır.

 Çocuklar ayrıca, bazıları 10 yaşına gelmeden fazla önce baş ağrısı yaşayabilir. 

 Araştırmalar, ergenlikten önce baş ağrılarının erkeklerde daha yaygın olduğunu, fakat bu eğilimin ergenlikten daha sonra aksine döndüğünü gösteriyor. Yetişkin kadınlar erkeklerden daha artı baş ağrısı yaşarlar ve baş ağrıları genelde adet döngüsü ile ilgilidir. Kadınlar ve erkekler yaşlandıkça genelde daha eksik baş ağrısı çeker ve sızı daha eksik şiddetlidir.

 Uyandıktan sonradan yorgunluğun nedenleri birden çok olabilir. Bu hafife alınacak bir fenomen değildir çünkü bu takâtsizlik psikolojik veya maddesel bir soruna bağlanabilir. Baş ağrısı da bunu tetikler.

 Geçmeyen Baş Ağrısı ve Yorgunluk Hangi Hastalığın Belirtisidir?

 Baş ağrıları çoğu şekilde olabilir; gerilim tipi baş ağrısı, migren, sinüs baş ağrısı ve küme tipi baş ağrısı gibi. Nadir durumlarda, baş ağrıları, acele tıbbi müdahale gerektiren daha önemli bir rahatsızlığa göze çarpan edebilir.

 Çoğunlukla hastanın öyküsü ve ayrıntılı bir fizik muayene, baş ağrısının türünü teşhis etmeye yardımcı olacaktır. Gerilim tipi baş ağrıları, boyun gerginliği, stres ve anksiyete gibi değişik faktörlerden kaynaklandığından, tedavi, stresli durumu mümkün olduğunca ortadan kaldırmayı gerektirir. 

 Yorgunluk ve baş ağrısı aynı anda görülürse demir eksikliğinin belirtisi olabilir. 

 Geçmeyen Baş Ağrısı ve Bitkinlik Tedavisi Nasıl Yapılır?

 Hastalığın sebebine kadar tedavisi yapılır. İlk tedavi kuşkusuz istirahat etmek ve daha iyi uykuyu teşvik eden belirtilen davranışların benimsenmesi, örneğin saat 16: 00'dan sonra çay veya kahve tüketimini önlemek ya da gece geç saatlerde ekran göstermek olacaktır. Çare sonra her bir patolojiye uyarlanacaktır. Mesela uyku apnesi durumunda aygıt göstermek ya da tiroid bozukluğu durumunda hap elde etmek zorunlu olacaktır.

 Sıkıntılı uyku da bir buhran belirtisidir. Sürekli bitkinlik, uykusuzluk, motivasyon kaybı izlenmesi gereken sinyallerdir. Bunu doktorunuzla konuşmaktan çekinmeyin.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/surekli-bas-agrisi-ve-halsizlik-neden-olur-gecmeyen-bas-agrisi-ve-yorgunluk-hangi-hastaliklarin-belirtisi-olabilir-6434846