MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZELABONE OL

MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL

Çocukların dışında, yetişkinlerin dinç bir hayat sürdürmeleri için süt ürünlerine ihtiyacı yoktur. Özellikle süt ürünlerini esas besinleri taşıyan diğer yiyeceklerle değiştirirseniz vücudunuz için daha yardımcı olacaktır.

1) Baş ağrılarınız azalır

1) Baş ağrılarınız azalır

Bir türlü geçmeyen baş ağrılarınızın ana nedeni süt ürünleri olabilir. Süt ürünleri migreni tetikleyebilir.

Kahve içtiğiniz, ahenkli uyuduğunuz ve stres yaşamadığınız halde başınız ağrıyorsa şüphesiz bunun nedeni elbette süt ürünleri olabilir. Bu yüzden süt tüketimini en az seviyeye indirmeye çalışın.

2) Ruh halinizi kontrol altına almaya yardımcı olur

2) Ruh halinizi denetleme altına almaya asistan olur

Süt ürünlerinde ruh sağlığını aracısız etkileyen birçok hormon vardır. Bu hormonlar vücudunuza karıştığında ruh hali değişimlerine niçin olur.

Ancak süt ürünlerini keserseniz, bu ilave hormonlara maruz kalmaz ve hissi olarak daha stabil ayla gelirsiniz.

3) Şişkinliği yok eder

3) Şişkinliği değil eder

En fazla şikayet edilen rahatsızlıkların başında şişkinlik geliyor. Yapılan araştırmaya kadar yetişkinlerin yüzde 65'inin laktozu sindiremediği ortaya çıktı.

Bu da süt ürünleri tüketmenin şişkinliğe, gaz ve ishale yol açtığı anlamına gelir. Eğer siz de sık sık şişkinlik yaşıyorsanız, laktoz intoleransı yaşıyor olabilirsiniz.

Laktoz intoleransınızın olduğunu iyi anlamak için mutlaka bir uzmandan takviye almayı unutmayın.

4) Cildin daha sağlıklı olmasını sağlar

4) Cildin daha sağlıklı olmasını sağlar

Süt ürünleri cildinizin daha benekli görünmesine ve sivilce oluşmasına niçin olur. Çünkü süt ürünleri sivilcenin gelişimini uyaran ayrı hormonlar içerir.

Eğer süt ürünlerine aleyhinde bir duyarlılığınız varsa ve deri problemleri yaşıyorsanız, beslenmenizden süt ürünlerini çıkarmayı deneyin.

5) Süt ürünlerini bırakmadan önce bunları bilmelisiniz

5) Süt ürünlerini bırakmadan önce bunları bilmelisiniz

Bütün bu maddelerin dışarıya süt ürünleri kalsiyum, protein, D ve B12 vitamin bakımından zengindir. Bunlar çocukluk ve ergenlik döneminde vücuda alınması gereken en kayda değer vitaminlerdir.

Süt ürünlerini bırakmadan önce bu vitaminleri aldığınızdan belli olmalısınız. Huysuz takdirde hastalıklara karşısında bağışıklığınız düşebilir ve daha kolay hastalanabilirsiniz.

6) Süt ürünleri yerine bunları tüketebilirsiniz

6) Süt ürünleri yerine bunları tüketebilirsiniz

yine de süt ürünlerini bırakmaya karar verirseniz, bunun yerine sardalya, somon ve bitki bazlı sütler gibi bu bileşenler açısından varlıklı besinler tüketmeye çalışın.

Kaynak: www.milliyet.com.tr