Hayatınız her tarafında yapacağınız en büyük yatırım, sağlığınıza yaptığınız yatırımdır. Kesinlikle son derece sağlıklı bir yaşam sürülüyor olsa da her an hastalıklar veya kazalarla karşılaşılabilir. İşte bu durumda tedavi masrafları varsayım edilenlerden daha ciddi boyutlara varabiliyor. Çok sayıda tedavinin SGK kadar karşılanıyor olması, hiçbir masraf ise asla karşılaşmayacağınız anlamına gelmez. SGK kadar karşılanan masraflar belirtilen bir limit dahilindedir.

Bu limitleri aşan masrafların ise kişi tarafından karşılanması gerekiyor. Sigorta firmalarının önemini her daim vurguladıkları bütünleyici sağlık durumu sigortası da işte bütün bu noktada devreye giriyor. Tamamlayıcı sağlık durumu sigortası, SGK tarafından karşılanan tedavi masraflarının güvence limitlerini aşması durumunda bu masrafları tedarik eden bir sigorta ürünüdür. Dolayısıyla sadece belirtilmiş bir kesim için yok, kuşkusuz her birey için büyük bir tartı içeren sigorta ürünlerinden biridir de diyebiliriz.

Tamamlayıcı afiyet sigortası teminatları neler

Bu sigorta ürünü hakkında yeterince bilgi sahibi olmayanlar sigortanın teminatlarının neler olduğunu da bilmek isteyebilir. Teminatların ise 2 farklı seçenek halinde sunulduğunu söyleyebiliriz. Bunlar;

- Yatarak tedavi

- Yatarak tedavi ve ayakta çare

Kuşkusuz sizin de varsayım edebileceğiniz gibi en fazla tercih edilen seçenek, ayrıca yatarak keza de ayakta çare masraflarını tedarik eden tamamlayıcı afiyet sigortası oluyor. Çünkü mümkün bir hastalık veya kaza durumunda nasıl bir tedavi uygulanacağı bilinmiyor. bu nedenle kişiler ikinci seçeneğe yönelerek çare masraflarından fazla yüksek oranda kurtulmayı planlıyor.

bu arada bütünleyici afiyet sigortasının yalnızca SGK ile anlaşması olan özel sağlık kuruluşlarında geçerli olduğunu da belirtmeliyiz. Tercih ettiğiniz sağlık durumu kuruluşunun ola ki SGK ile anlaşması yoksa bu durumda tamamlayıcı sağlık durumu sigortası poliçeniz devreye giremez ve dolayısıyla masraflarınızı da karşılayamaz.

bununla beraber bütünleyici afiyet sigortasının kişinin ihtiyaçlarına kadar şekillendirilebileceği bilgisini de aktaralım. Bu özellik tüm sigorta firmaları tarafından sunulmuyor. Eğer en çok tercih edilen firmalardan biri olan Generali Sigorta tercih edilirse bu durumda modüler özellikte olan ve kişinin talepleri doğrultusunda şekillenebilen bir tamamlayıcı sıhhat sigortasına sahip olunabiliyor. sırası gelmişken firmanın kredi kartına taksit ile ödeme seçeneği sunduğunu da bilmeyenler için aktaralım. Generali Sigorta internet sitesini ziyaret ederek bu sigortaya dair tüm detayları hemen öğrenebilirsiniz.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/tamamlayici-saglik-sigortasinin-avantajlari.html