Jurnal hayat çeşitli tehlikelerle doludur. Bu tehlikelerin ne vakit nerede karşınıza çıkacağı agnostik. Bu yüzden dikkatli olmakta üstünlük vardır. Bacak tarak kemiğindeki kırıklarda ani durumlardan nedeniyle ortaya çıkabilir. Tabi tedavisi mümkündür ancak sizi bir süreliğine jurnal hayattan uzaktan tutacaktır.

Tarak Kemiği Kırığı Nasıl Anlaşılır?

But tarak kemiği kırıklarını anlamak için bir takım belirtilerin olması gerekir. Bu belirtileri gördükten sonra tarak kemiği kırığı olduğunu anlayabilirsiniz. Bu gibi durumlarda geç kalmadan çare olmaya çalışmak en doğrusudur.

Tarak Kemiği Kırığı Belirtileri

- Kırılma derhal bir ses duyulması,

- Kırık olan yerde bir vakit geçtikten sonradan morarma, şişlik ve sancı görülmesi,

- Ağrıyan bölgede bir vakit sonradan ağrının geçmiş gibi hissedilmesi,

- Ayakta çarpık ya da bambaşka bir manzara meydana gelmesi.

Üçgenin Taban Olmayan Kenarı tarak kemiğinde kırık olmasından dolayı bir takım problemler ortaya çıkabilir. Genelde kırık olduğu vakit üzerine basılmaz diye düşünülür. Oysa, bir takım durumlarda kırık olan yerin üzerine basılabilir. Yani ayağımın üstüne basabiliyorum deyip de kırık yoktur düşüncesi yanlıştır. Tarak kemiğinde kırık olduğunu düşündüğünüz süre muayene olmanızda menfaat vardır.

Ayak Tarak Kemiği Kırıkları Nasıl Çare Edilir?

 Tarak kemiğinde kırık yaşayan kişiler için birincil yapılması gereken tedavi dinlenmektir. Bazı durumlarda dinlenmek yaşanan problemi düzeltebilir. Emrindeki kırığın oluşumu, ağrısı ve şiddet düzeyi çok önemlidir. Tedavi için tarak kemiğini yakalamak amacıyla bazı destekler uygulanabilir. Bu destekler işe yaramazsa cerrahi müdahale yerine getirmek gerekebilir. Çare sürecinde mutlaka dinlenilmeli ve hatalı hareketler yapmaktan kaçınılmalıdır.

 Çare süreci ve uygulanma şekli kişiden kişiye kadar değiştirme gösterebilir. O yüzden uygun olan birincil çözüm doğru bir tanı koymaktır. Kırığın nedeni dürüst olarak tespit edilirse yerinde olan tedavi kuytu bir şekilde uygulanabilir. Sonrasında bayağı hayatınıza dönebilirsiniz.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/tarak-kemigi-kirigi-nasil-anlasilir-ayak-tarak-kemigi-kiriklari-nasil-tedavi-edilir-6467957