1. Krema ekleyerek bir kasede çırpınABONE OL

1. Krema ekleyerek bir kasede çırpın

Mükemmel şekilde kabarmış bir çırpılmış yumurta sıralamak için önce yumurtalarınızı bir kasede çırpın. Bu, tavaya dökmeden önce yumurtalarınızın eşit şekilde karışmasını sağlayacaktır.

Ayrıca çırparken bir parça krema eklemek, çırpılmış yumurtalarınızın hoş ve kabarık olmasına asistan olacaktır. İki yumurta için bir tatlı kaşığı krema iyi bir orandır. Süt de kullanabilirsiniz ama işin sırrı kremada, unutmayın.

2. Terayağını tavada eritin

2. Terayağını tavada eritin

Tereyağı, vücudunuzun gereklilik duyduğu A, E, B12 ve K vitaminleri gibi esas vitaminlerle doludur. Batmış hissetmenize ve sindirimi kolaylaştırmaya tezgâhtar olabilecek bir yağdır.

Burada uyarı edilecek nokta ise fazla kullanımdan kaçınmaktır çünkü tereyağı, kolesterolünüzü şipşak yükseltebilir.

Dikkatlice çırptığınız yumurtaları, tabanı tereyağı ile kaplanmış tavanıza dökün. Böylelikle hem yumurtalarınızı tavaya yapışmadan kolayca karıştırabilir keza de kahvaltınızın yağ içeriğini zenginleştirebilirsiniz. Tereyağlı yumurta daha da uzun süre tok hissetmenize asistan olacaktır.

3. Isıyı azaltın

3. Isıyı azaltın

Tavanızın ısısı fazla yüksekse, çırpılmış yumurtalarınız kuru hatta çıtır çıtır olabilir. Çırpılmış yumurta pişirmek için en önemli şey, onu düşük ısıda ve yavaş pişirmektir.

Isıyı düşük tutun ve o yumurtaları karıştırmak için zaman ayırın. Yumurtanızın nasıl kabardığına inanamayacaksınız!

4. Kauçuk bir spatula kullanın

4. Kauçuk bir spatula kullanın

Tahta kaşıkla yumurta karıştırmayı deneyip üzerine yapışan yumurtaları gördüğünüzde kendinizi hüsrana uğramış hissettiniz mi?

Yumurtaları kauçuk bir spatula ile karıştırarak bunu adamakıllı önleyebilirsiniz . Kauçuk spatula kullanarak karıştırmaya devam etmek, yumurtaların bir arada kalmasına ve tavaya yapışmamasına asistan olacaktır.

5. Yüzde 90’ı piştiğinde ocaktan alın

5. Yüzde 90’ı piştiğinde ocaktan alın

İşin püf noktası, yumurtalar tam pişmeden emen önce ocaktan almaktır. Tamamen pişene dek beklerseniz sert ve kurumuş bir çırpılmış yumurta yersiniz.

bu nedenle hala şişmiş ve birazcık akıcı olduğunda yumurtanızı ocaktan alın. Bu bununla beraber peynir ile yumurtayı bir araya getirmek için de en ideal zamandır.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/tavada-lezzetli-cirpilmis-yumurta-hazirlamak-icin-5-pisirme-sirri-6471310