İzmir Büyükşehir Belediyesi, dijital ile dönüşen fotoğraf sanatının Türkiye'deki ilk örneği TECHNÊ sergisini 28 Mayıs'tan itibaren Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde davetli edecek. TECHNÊ Sergisi, sanatseverleri tuvallerin teknoloji ile dönüşüp dijitalleştiği, hareketlendiği, sese-müziğe dönüştüğü eşsiz bir deneyime gösteri ediyor.

Alışılmışın dışarıda bir deneyim

Gizem Renklidağ'ın kendi geliştirdiği "FISPIS" tekniği ile hayata geçirdiği eserler, dijital sanat alanının sanatkâr isimleri aracılığı ile dönüşüyor ve farklı bir tecrübe yaratıyor. TECHNÊ alışılmışın haricen fazla katmanlı bir sanat deneyimi yaşamak isteyenleri, interaktif, hareketli ve eğlenceli dünyalara götürüyor.

TECHNÊ sergisi Türkiye'nin önde gelen dijital sanat stüdyolarından DECOL prodüktörlüğünde Gizem Renklidağ ve N. Kâinat Çankaya'nın benzeşen-kuratörlüğünde başladığı İstanbul yolculuğuna, İzmir'de devam edecek. 15 Nisan Dünya Sanat Günü'nde İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde açılacak sergi pandemi koşullarına yerinde bir şekilde gezilebilecek.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/techn-sergisi-izmir-de-sanatseverlerle-bulusacak.html