Gün içinde aralıksız kullandığımız, suya sabuna hatta son dönemlerde kolonya ve dezenfektanlara maruz kalan ellerimiz ve tırnaklarımız uyumlu bir bakımı adalet ediyor. Manikürden ayrı ayrı evde sıkça tırnaklarınızı nemlendirmeniz, onları güçlendirmek için yağlar ve kremler ile desteklemeniz ve bazı alıngan noktalara uyarı etmeniz gerek.

Tırnaklarınızı yemeyin: Siz de muhtemelen bu durumdan rahatsızsınızdır ama vazgeçmenin pek kolay olmadığını da biliyoruz. Eğer tırnaklarınızı yiyorsanız acı ojelerden destek almayı deneyin. Tırnak yemek yemek yalnızca ellerinizde tatsız görüntülere yol açmaz bununla birlikte sağlığınızı da korkutma eder.

Çivi etlerinize iyi bakın: Tırnak etleri çok hassastır onlara iyi görmek iyi bir çivi bakımının en manâlı noktalarından. Çivi etlerinizi kesmeyin ve koparmayın. Düzenli olarak yağlar ve kremler ile bakım yapın.

Sürekli nemlendirin: Zahmetsizce kırılma eğilimi olan tırnaklar oldukça hassastır. Onları güçlendirmek ve parlatmak için aralıksız nemlendirmeniz gerekir. Bu noktada Vaseline Original Jel Krem'i yanınızdan ayırmamanızda menfaat var. Çantanıza, egzersiz masanıza bir tane koyarak gün içinde çivi etlerinizi ve tırnaklarınızı ovalayarak nemlendirin.

Sert ojelerden kaçının: Çıkarması sert ojeler, kimyasallar tırnaklarınıza zarar verebilir bu yüzden oje seçiminize de epeyce dikkat edin. Aralıklarla tırnaklarınızı ojesiz bırakarak hava almasını sağlayın.

Sert törpülerden uzaklaşın: Törpü sanıyoruz fakat tırnak bakımının olmazsa olmazı. Törpü seçiminize dikkat edin. Yumuşak 4 tarafı farklı olan "buff” törpülerden edinebilirsiniz. Bu törpüler çivi üstlerini parlatmaya da asistan olur.

Tırnaklarınızı düzenli olarak muhakkak: Saçınızın uçlarını ahenkli olarak kesmek nasıl saçlarınızı canlandırıyorsa tırnaklarınız için de benzer şeyi düşünebilirsiniz. Tırnaklarınızı keserken hepsinin düz ve eşit boyda olmasına dikkat edin.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/tirnak-bakimi-icin-oneriler.html