Türkiye ve Dünya'dan manâlı isimlerin balmumu figürlerinin sergilendiği Madame Tussauds İstanbul'a yeni bir ad katılıyor. Türk ve tanıdık olmayan ziyaretçilerin sıklıkla sorduğu Tuba Büyüküstün'ün balmumu figürü için hazırlıklara başlandı.

Üretim sürecinin birincil aşaması olan, 'sitting' diye isimlendirilen ölçü alımı ile figür yapımına ilk adım atılmış oldu. İstanbul'da, özel bir fotoğraf çekim tekniği ve scan teknolojisinin kullanıldığı bir stüdyoda gerçekleştirilen ölçü alımında sanatçının 360 derece açıyla yüzün üstünde fotoğrafı çekildi ve gövde taraması yapıldı. bununla beraber Madame Tussauds stüdyosunun geleneksel teknikleri kullanılarak yüz ve vücut ölçüleri alındı; sanatçının diş yapısı, saç, cilt, göz rengi gibi özellikleri belirlendi.

İlk kere yeni bir teknoloji ile 96 bambaşka kamera kullanıldı

Tuba Büyüküstün'ün figürü için öncekilerden farklı olarak ölçü alımında ilk önce yeni bir teknoloji kullanıldı. 360 derece açıdan çekim yapan, 96 tane fotoğraf makinasının kullanıldığı teknoloji ile resim çekimi ve 3d scan işlemi gerçekleştirildi. Teknoloji kullanımının yanı sıra Madame Tussauds'un geleneksel ölçü alım teknikleri ile de sanatçının yüz ve ceset ölçüleri tek tek alındı ve kaydedildi.

Merakla beklenen figür yapımına, ilk olarak kilden bir figür taslağın oluşturulması ile başlanacak. Her aşamada sanatçının onayı ile ilerlenecek olan üretim aşamaları, kil taslağın içerisine balmumunun doldurularak kalıp çıkarılması ve saç, makyaj, kostüm gibi detayların uygulanması ile devam edecek.

Figür yapımı adeta 8 ay sürecek ve yapımı tamamlandıktan daha sonra 2022 yılında Madame Tussauds İstanbul'da sevenleriyle buluşacak.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/tuba-buyukustun-heykel-oluyor.html