Türkiye'den genç müzisyenleri olağan müzik severlerle buluşturan orkestranın kamp süreci Sabancı Üniversitesi'nde devam ediyor. Kamp boyunca eğitim ve provalar, Şef Cem Mansur ile birlikte Amerikalı flüt sanatçısı ve eğitmen James Lyman ile Türkiye'nin başarılı keman ve viyola virtüözlerinden Atilla Aldemir kadar yürütülüyor.

Yurtdışı konserleri gerçekleşemeyecek

Pandemi sebebiyle bu sene yurtdışı konserleri planlamayan orkestra, Şef Cem Mansur yönetiminde 5 - 10 Ağustos aralarında İstanbul'da 3, Bursa ve Balıkesir'de (Ayvalık) birer konser elde etmek üzere toplam 5 konser verecek. Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası'nın repertuvarında bu sene Rossini'nin 'İpek Merdiven Uvertürü' (La Scala di Seta), Ravel'in 'Le Tombeau de Couperin - Pvane pour une İnfante Défunte' ve Mendelssohn'in 'İtalyan Senfonisi (no 4)' eserleri yer alıyor.

Bu yıl pandemi nedeniyle sadece 18 yaş üstü müzisyenlerin dahil olacağı orkestrada geçen yıl orkestraya seçilmeye yargı şampiyon genç müzisyenlere öncelik verildi. Her yıl 100'e yakın genç müzisyenin yer aldığı orkestraya bu sene pandemi önlemleri sebebiyle 44 genç müzisyen seçildi.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/tugfo-konserleri-basliyor.html