ABONE OL

Pandemi döneminde hepimizin derdi olan pandemi kilolarını vermeyi kolaylaştıran bir fincan yağlı Türk kahvesi ile enerji doymuş bir gün geçmek mümkün.

Yapılan araştırmalara göre dünyada günlük kahve tüketimi son yıllarda yaklaşık 2,5 milyar bardağa ulaşmış durumda. Ülkemiz de kahve tutkusunda dünyadan geride kalmıyor. Öyle ki sadece son 5 yılda Türkiye’nin kahve tüketimi yüzde 15 oranında arttı ve takvim 80 milyon kiloya ulaştı. Bunun manâlı bir kısmını ise bol köpüğü ve mis gibi kokusuyla Türk kahvesi oluşturuyor.

Hatırı 40 yıllık olsa da Türk kahvesine dair en büyük yeniliğin adı ise “yağlı kahve”. Tüm dünyada kahve sevenlerin yeni tutkusuna dönüşen yağlı kahve trendi, bundan böyle Türk kahvesi için de geçerli. Hatalı duymadınız; bu Türk kahvesinin içine yağ ekleniyor ve o kadar tüketiliyor. Hazırlaması epeyce kolay; elde edilen faydalar ise saymakla bitmiyor.

Yalnızca bir fincanı vücuttaki yağ yakımını kolaylaştırırken, metabolizmayı hızlandırıyor ve böylece gün boyu ihtiyacınız olan enerjiyi size sunuyor. Kahve içindeki sade yağ ve hindistan cevizi yağı kilo aldıran yok kilo verdiren yağlar. Bu yağlara ufak zincirli yağlar deniyor.

Fazla hızlıca enerjiye dönüştüğü için kilo sorununuz ya da insülin rezistansınız olsa da size kilo kaybetmeniz için destek oluyor. Yemeklerden daha sonra veya ara öğünlerde içeceğiniz 1 fincan yağlı Türk kahvesi, tatlı isteğinizi, kolay acıkmanızı engellemeye asistan oluyor.

Konuyla ilgili yorumlama yapan Dr. Ayşegül Çoruhlu da, “Ben günde en az 2 kahve içerim ve tercihim Türk kahvesidir. İçine eklediğim organik sade yağ ve hindistan cevizi yağı ise, beynime ve vücuduma hızla enerji veriyor. Böylece gün boyu kuvvetli kalabiliyorum.

Hastalarıma zihnen iyi konsantre olabiliyorum. Gün ilerlese de her hastama aynı zihinsel dikkati vererek bakabiliyorum. Her hasta doktorundan bu servisi almayı hak eder çünkü” diyor. Sağlıklı ve kaliteli yağların tok alıkoyma özelliğinden de bahseden Çoruhlu, “Yağlı Türk kahvesi, içindeki yağların biyokimyasal özelliği sebebiyle hücreler ve mitokondrilerimiz için en süratli güç kaynağı.

Bilhassa beynimiz için. Zannedilenin tersine beyin yağı seviyor şekeri değil.  Hücreler bu yağla enerji üretebilince yersiz iştah azalıyor. Bu Nedenle ayrıca sevinçle kahvemizi yudumlamış hem hücrelerimi beslemiş oluyoruz.” diye ekliyor.

Yağlı Türk kahvesinin marifetlerinin bununla da sınırlı olmadığını bildiren Çoruhlu, şöyle devam ediyor: “Yağlı Türk kahvesi, içindeki yağlar bağırsakların iç yüzeyini yenileme ve kabızlığı gidermek için de bire bir. Bir De diyetlerde en sık karşılaştığımız sıkıntıların başında gelen baş ağrısı, yorgunluk ve konsantrasyon düşüklüğüne de çözüm oluyor.”

Yağlı Türk kahvesi nasıl hazırlanır

Yağlı Türk kahvesi nasıl hazırlanır?

Evde bu kahveyi sıralamak oldukça kolay. Bunun için bir fincan Türk kahvesine 1-2 tatlı kaşığı organik hindistan cevizi yağı ve tuzsuz tereyağı ekleyerek, tamamen karıştırmanız tatmin edici. Tadının benzer kaldığını ama etkisinin bambaşka olacağını göreceksiniz. Şeker kullanmadan kahvenizi tatlılaştırmak için ise tarçın ekleyebileceğinizi de belirtelim.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/turk-kahvesi-tutkunlarinin-yeni-gozdesi-kilo-verdiren-yagli-kahve-6478353