Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin en manâlı kültür-sanat etkinliklerinden biri olan Uluslararası Antalya Piyano Festivali 11 Aralık'ta başlıyor. Heyecanla beklenen faaliyet dünyaca meşhur çoğu yıldızı müzikseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Yıldızlar geçidine sahne olacak festivalde bu yıl Richard Clayderman, Duo Blanc&Noir, The Queenz Of Piano, Artun Hoinic şefliğinde ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Özgür Ünaldı, Laura De Los Angeles, Can Çakmur ve Anjelika Akbar yer alıyor.

Dünyanın kulağı yeniden Antalya'da olacak

2000 yılından bu yandan Antalya'nın milletlerarası "Sanat Şehri" kimliğine katkıda bulunan, Avrupa Festivaller Birliği (EFA) üyesi Milletlerarası Antalya Piyano Festivali bu sene 11-24 Aralık tarihleri aralarında yapılacak. Geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle gerçekleştirilemeyen şenlik, yine yıldızlar geçidine sahne olacak ve dünyaca ünlü sanatçıları müzikseverlerle buluşturacak. Türkiye'nin en manâlı müzik festivali 11 Aralık'ta ''Piyanonun Efsanesi'' Richard Clayderman konseriyle başlayacak.

Heyecanla beklenen müzik şöleni; 14 Aralık'ta geleneksel Türk müziğini olağan batı müziğiyle harmanlayan Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner ikilisinden oluşan Duo Blanc&Noir'i;15 Aralık'ta dinamik sahne şovları ve büyüleyici sunum tarzları ile adlarından laf ettiren Queenz of Piano'yu, 17 Aralık'ta Artun Hoinic şefliğinde ve Antalya Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Serbest Ünaldı; 18 Aralık'ta Flamenko'nun yıldız ismi Laura De Los Angeles'ı, 22 Aralık'ta piyanonun genç yıldızı Can Çakmur'u ağırlayacak.

Sanatseverlere müzik doymuş günler yaşatacak olan şenlik, 24 Aralık'ta Anjelika Akbar konseriyle son bulacak.

Sanatın iyileştirici gücüne inanıyoruz

Festivali'n ülkemiz ve Antalya için bir gurur kaynağı olduğunu belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve Karnaval Başkanı Muhittin Böcek "Geçtiğimiz sene salgın sebebiyle ara vermek zorunda kaldığımız bu sene da salgının gölgesinde, güç koşullarda düzenlediğimiz festivalimize baştan kavuşmak ve sanatseverlerle buluşmak hepimiz için bir moral kaynağı olacak.Çünkü; biz, sanatın iyileştirici gücüne inanıyoruz” dedi.

Türkiye'nin en önemli sanat etkinliği olarak yurt içinden ve yurt dışından övgüler alan Milletlerarası Antalya Piyano Festivali, Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) gerçekleşecek.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/uluslararasi-antalya-piyano-festivali-basliyor.html