Milletlerarası Turizm Filmleri Festivali'nin altıncısı, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları, Nevşehir Valiliği ve Nevşehir Belediyesinin konut sahipliğinde gerçekleştirilecek. Festivali organize eden Kültür, Spor ve Turizm Filmleri Tanıtma Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, etkinliğe 23 ülkeden 55'e yakın sanatkâr ile yönetmen, yapımcı ve film otoritesinin katılacağı belirtildi.

Turizme katkı maddesi sağlayacak

Nevşehir şehir merkezi ile dağıtılmış turistik merkezlerde 1 - 5 Haziran'da gerçekleştirilecek festivalin, bölgenin tanıtımına, turizm hareketliliğinin artmasına katkı sunacağı ifade edilen açıklamada, film gösterimlerinin tarihi Nevşehir Kalesi'ne kurulacak platformda yapılacağı, etkinlik kapsamında bambaşka mekanlarda konferanslar, fotosafari, sergi ve atölye çalışmaları düzenleneceği bildirildi.

Festival dahilinde verilecek 8 kategorideki 30 ödül, 5 Haziran'da Paşabağları Ören Yeri'nde düzenlenecek törende sahiplerini bulacak.

Kaynak: www.kadinvekadin.net URL: https://www.kadinvekadin.net/uluslararasi-turizm-filmleri-festivali-nevsehir-de-yapilacak.html