1-SütABONE OL

1-Süt

Kalsiyum kaynağı olan sütün nitelikli protein içeriği ve triptofan amino asidinden varlıklı olması nedeniyle uyumadan önce içeceğiniz ılık süt, mışıl mışıl uyumanıza tezgâhtar olur.

2-Muz

2-Muz

Yerli muzun seratonin ve melatonin hormonlarının salınımlarını artırmasının haricen içerdiği magnezyum ve potasyum ile kasların gevşeyip rahatlamasını sağlayarak nitelikli bir uyku çekmenizine katkı sunar.

3-Vişne

3-Vişne

Melatoninin en doğal ve en iyi kaynaklarından olan vişne; kandaki melatonin seviyesini artırarak vücudunuzun doğal uyku düzenini geliştirmesine yardımcı olacaktır. Bilhassa uyumadan önce 1 aya değin yemeniz yeterli.

4-Yulaf

4-Yulaf

Diyetlerimizin vazgeçilmezi yulaf, kaliteli bir uyku için önemli olan kalsiyum ve magnezyum mineralini içerir. bununla beraber içerdiği melatonin hormonu doğru kaliteli bir uyku ile vücudun yenilenmesini sağlar.

5-Balık

5-Balık

Vücudun melatonin üretimine asistan olan B6 vitamininin iyi kaynakları olan somon, alabalık ve ton balığını daha iyi bir uyku için mutlaka tüketmelisiniz.

Kaynak: www.milliyet.com.tr URL: http://www.milliyet.com.tr/pembenar/galeri/uyku-kalitesini-ve-suresini-artiriyor-yatmadan-once-tuketin-6472011